Σολάκης: «Κάποιοι προσπάθησαν, κάποιοι ήταν νωχελικοί»

Για παίκτες που προσπαθούν αλλά και για κάποιους που ήταν νωχελικοί στο παιχνίδι (και όχι μόνο όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του), έκανε λόγο ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Ηλίας Σολάκης, μετά το τέλος του αγώνα με τον Διαγόρα.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ανέφερε: «Γνωρίζαμε όλη την εβδομάδα ότι ο αντίπαλος είναι μία πολύ καλή ομάδα. Τρέχει πολύ στο γήπεδο, έχει καλή συνοχή και κλείνει καλά τους χώρους και ότι θα είχαμε αρκετά προβλήματα αν η ομάδα δεν τρέξει, δεν κάνει κίνηση, αν δεν δημιουργούσαμε τις προϋποθέσεις να βρούμε χώρους για να κάνουμε φάσεις για γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμαστε καλοί. Είχαμε αρκετά προβλήματα, όταν χάναμε την μπάλα και στη μετάβαση ο Διαγόρας μας δημιουργούσε προβλήματα. Δεν είχαμε τις κατάλληλες επιστροφές, γενικά σαν ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το πρόσωπό μας. Ξέραμε ότι το ρίσκο να πιέσουμε ψηλά κάποιες φορές μπορούσε να φέρει τους αντιπάλους στην πλάτη μας, αλλά θέλαμε να δημιουργήσουμε και εμείς κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές δεν ήρθαν. Δεν κάναμε ευκαιρίες και τελικές. Τα παιδιά προσπάθησαν, αλλά το παιχνίδι έληξε με 0-1 και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θέλαμε να αλλάξουμε την εικόνα μας. Όπως βάζω όμως πλάτη για τους ποδοσφαιριστές, ότι όλοι είμαστε μαζί και εγώ πρώτος θα τους καλύψω σε όλα, θεωρώ ότι κάποιοι παίκτες ήταν λίγο νωχελικοί σήμερα. Δεν θέλω να πω αδιάφοροι.

Σε ένα παιχνίδι που είναι δύσκολο με τρέξιμο και πίεση από τον αντίπαλο, πρέπει και οι 11 να είναι μαχητές. Εμείς δεν ήμαστε και οι 11 μαχητές. Σίγουρα κάποια παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ. Φαίνεται ποιοι παίκτες προσπαθούν και ποιοι είναι νωχελικοί. Με την έννοια ότι ίσως είναι αδιάφοροι ή περιμένουν να τελειώσει το πρωτάθλημα, για να φύγουν. Εμένα δεν με χαροποιεί αυτό. Εγώ θέλω όλοι οι ποδοσφαιριστές να δίνουν το 100% μέχρι την τελευταία ημέρα. Δεν το είδαμε αυτό σήμερα και αυτό με προβληματίζει και με στενοχωρεί και για τη συνέχεια».

Για την κακή απόδοση πλέον και σε άμυνα και σε επίθεση σχολίασε: «Αυτό έχει να κάνει με την επιθετική λειτουργία και όχι με 1-2 παίκτες. Πρέπει να δουλεύει όλη η ομάδα στο γήπεδο, για να δημιουργηθούν φάσεις για γκολ κι εμείς αυτό δεν το κάνουμε. Μοιραία έχουμε αυτά τα αποτελέσματα όσον αφορά το σκοράρισμα. Στις προπονήσεις γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν οι παίκτες σε μία καλή κατάσταση και από μόνοι τους θα πρέπει επειδή είναι επαγγελματίες μέχρι το τέλος της χρονιάς, ανεξάρτητα με το τι προβλήματα μπορεί να έχει ο καθένας σαν άτομο προσωπικά».

Για τη νωχελικότητα ειδικότερα, ο Ηλίας Σολάκης συμπλήρωσε: «Μιλάω κάθε μέρα στους ποδοσφαιριστές. Αλλά πρέπει και λίγο να το έχεις. Δεν είναι ο ποδοσφαιριστής μωρό για να του λες να είναι πιο δραστήριοι και ενεργητικοί στο παιχνίδι και στην προπόνηση πιο ταχυδυναμικοί. Κάποιοι στις προπονήσεις όντως δουλεύουν πολύ καλά και κάποιοι να θεωρούν ότι το πρωτάθλημα τελείωσε. Αυτό είναι οικογενειακό αλλά και ατομικό θέμα και πρέπει ο καθένας να το δουλέψει μόνος του, για να είναι 101% μέσα στην ομάδα».

«Ο πρώτος από τους τέσσερις τελικούς»

Από πλευράς Διαγόρα, ο Πέτρος Ρουτζιέρης είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των Ροδιτών ανέφερε: «Μία μεγάλη νίκη απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Να δώσω συγχαρητήρια και στους ποδοσφαιριστές μου, γιατί μέσα στην εβδομάδα τους τόνιζα ότι έχουμε να δώσουμε τέσσερις τελικούς μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και σε περίπτωση που γίνει κάποια αλλαγή και ανέβουν τέσσερις ομάδες να είμαστε μία από αυτές. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Αγωνιστικά δεν κινδυνεύσαμε σε όλο το παιχνίδι και θα μπορούσαμε να κάνουμε 1-2 γκολ παραπάνω, αλλά δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια. Ωστόσο κρατήσαμε το σκορ που μας έφερε πιο κοντά στις υψηλές θέσεις. Να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη φιλοξενία που έχουμε και να ευχηθώ στον Ολυμπιακό Βόλου πραγματικά να βρει τον δρόμο του και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Οπωσδήποτε πιστεύω ότι η ομάδα μας θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά. Δείξαμε κατά τη διάρκεια όλου του πρωταθλήματος ότι η ομάδα μας παίζει καλό ποδόσφαιρο και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει».

Για τους φιλοξενούμενους παίκτες, ο Κασνέτση συμπλήρωσε: «Μία πάρα πολύ σημαντική νίκη για εμένα και τους συμπαίκτες μου. Από την αρχή της χρονιάς κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Είχαμε θέσει εξαρχής ως στόχο να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε ψηλά και έχουμε θέσει ως στόχο την τετράδα.  Έχουμε άλλους τρεις αγώνες και φυσικά πάμε για τη νίκη σε όλους και βλέποντας και κάνοντας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.