Σολάκης στο «Magnesiasports»: «Οικονομική υγεία σημαίνει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα»

Η άποψη του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου

Παραμένοντας στην ιδιαίτερή του πατρίδα, τη Φλώρινα, και περιμένοντας τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Ηλίας Σολάκης μίλησε στο «Magnesiasports» και κατέθεσε τις απόψεις του για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει. Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, αν και τα αποτελέσματα είναι άγνωστα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» θεωρεί ότι θα πρέπει να μπουν οι βάσεις, προκειμένου τα πρωταθλήματα να γίνουν ανταγωνιστικά και να προσφέρουν ένα ελκυστικό προϊόν, μόνο όμως εφόσον εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα των ομάδων που θα συμμετέχουν σ’ αυτά.

«Εμάς η δουλειά μας δεν είναι να κρίνουμε αν θα συνεχιστεί ή όχι το φετινό πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι αν θα συνεχιστεί οι παίκτες να είναι σε μία κατάσταση, ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν μέσα στο γήπεδο. Οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις υπεύθυνα, γνωρίζοντας καλύτερα τα πράγματα και αν υπάρχουν οι δυνατότητας. Ζητούν κάποια πράγματα που είναι δύσκολα για κάποιες ομάδες να εφαρμοστούν και ίσως είναι δύσκολο με αυτήν την έννοια» ήταν το πρώτο σχόλιο του Ηλία Σολάκη, τονίζοντας παράλληλα ότι οι παίκτες θα χρειαστούν σίγουρα 3-4 εβδομάδες, για να επανέλθουν σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

-Τελικά τι προσέφερε η περσινή αναδιάρθρωση;

«Δεν μπορείς να πεις ότι πέτυχε ή απέτυχε, αλλά έδειξε ότι δεν έγινε κάτι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα αποδυναμώθηκε και δεν ήταν ανταγωνιστική και ελκυστική η Super League 2. H Football League από την άλλη είχε πολύ ανταγωνισμό και προς την κορυφή και για την παραμονή. Έχει ομάδες με όνομα και δυναμική. Σίγουρα ήταν πιο ανταγωνιστική από τη Super League 2.

Aν γίνει τελικά αναδιάρθρωση, ποια θα είναι τα κέρδη;

«Είναι ευκαιρία να γίνει μία επανεκκίνηση, αφού επικράτησε αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό, και να ξεκινήσει κάτι ώστε να μπορούν οι ομάδες να σταθούν οικονομικά. Όταν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, ένα πρωτάθλημα είναι από μόνο του υγιές. Όταν κάποιες ομάδες, ενώ ξεκινά ένα πρωτάθλημα, έχουν οικονομικό πρόβλημα, δεν πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές, το επιτελείο ή αποχωρούν ακόμη από τη διοργάνωση, τότε αυτή αποδυναμώνεται».

-Οπότε πρέπει να μπουν και άλλα κριτήρια;

«Πρέπει να τα κοιτάξουν οι υπεύθυνοι όλα αυτά, να μιλήσουν με όλες τις ομάδες και να πουν τι σκέφτονται και να δουν ποιες μπορούν. Αν κάποιες ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατηθούν οικονομικά σε μία κατηγορία, ίσως κακώς συμμετέχουν. Πρέπει οι αρμόδιοι να αφουγκραστούν τις ομάδες και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, για να δουν αν μπορούν να ανταποκριθούν οι σύλλογοι».

«Δεν πρέπει να υπάρχει εγωισμός»

-Εάν δεν υπήρχε διακοπή όμως, τι θα μπορούσε να πετύχει ο Ολυμπιακός Βόλου;

«Η  ομάδα φέτος πέρασε από αρκετά σκαμπανεβάσματα. Όταν ήρθα εγώ, ως βοηθός του Λεωνίδα Βόκολου, είδαμε ότι η ομάδα ήταν του ύψους ή του βάθους σε κάποια παιχνίδια. Δεν υπήρχε σταθερότητα από την αρχή και θεωρώ ότι κάπως έτσι θα τελείωνε και το πρωτάθλημα. Μία θέση στην εξάδα ή στην οκτάδα νομίζω ότι θα ήταν η τελική και δεν θα είχαμε βέβαια πρόβλημα για παραμονή».

-Όσον αφορά τη νέα χρονιά;

«Είχα κάνει μία κουβέντα με τον κο Τσιμπανάκο και μιλάμε τώρα που είχαμε το θέμα της πανδημίας. Υπάρχει μία θετική διάθεση και με ενδιαφέρει γενικά ο ρόλος του προπονητή. Έκανα ένα ξεκίνημα και θα με ενδιέφερε να συνεχίσω, ακόμη και στο πλευρό ενός πιο έμπειρου προπονητή. Δεν πρέπει να έχουμε εγωισμό και στο ποδόσφαιρο πάντα μαθαίνουμε. Είναι διαφορετικό το να είσαι ποδοσφαιριστής από το να είσαι προπονητής. Είπα και στον κο Τσιμπανάκο ότι αν θέλει να φέρει κάποιον πιο έμπειρο, εγώ δεν έχω θέμα να συνεχίσω και ως άμεσος συνεργάτης. Χρειάζεται γενικότερα ένα καλό επιτελείο, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.