Σταματίου: «Μιλάμε για μία νίκη-οξυγόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου»

«Θα είχε κανένα νόημα να παίξουμε επιθετικά και να χάσουμε;»

Ικανοποιημένος από τη νίκη, τη διαχείριση του αγώνα αλλά και το διπλό όπως το χαρακτήρισε κέρδος των παικτών που ανταποκρίθηκαν σε νέες θέσεις αλλά και αυτών που αναδεικνύονται για πρώτη φορά, φάνηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Κώστας Σταματίου, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Μακεδονικού Φούφα, χάρη στο τελικό 1-0.

«Σε άλλες καταστάσεις θα μιλούσαμε απλά για μία νίκη. Σήμερα μιλάμε για μία νίκη οξυγόνο, βαθμολογικής ανέλιξης και ψυχολογίας. Τα συγχαρητήρια είναι για τα παιδιά. Έχουν εδώ και πολύ καιρό… Κομπιάζω γιατί πραγματικά συγκινούμαι από τις προσπάθειες των παιδιών που σήμερα βρήκαν ανταπόκριση» σημείωσε πάντως ο Κώστας Σταματίου για να συμπληρώσει: «Είναι λοιπόν μία καλή μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου, παρόλ’ αυτά όμως είμαστε υποχρεωμένοι να γυρίσουμε γρήγορα σελίδα. Επιτέλους ήρθε η χαρά στα αποδυτήρια, στα παιδιά, στον κόσμο, στο τεχνικό τιμ, σε όλη την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην καθαρή ομάδα του Μακεδονικού Φούφα, που κοσμεί τα τελευταία χρόνια τη Γ’ Εθνική και εύχομαι καλή συνέχεια, και συγχαρητήρια στα δικά μας παιδιά».

Για την ψυχολογία της ομάδας πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου σημείωσε: «Μην ξεχνάτε ότι το παρελθόν βαραίνει ακόμη τα πόδια. Το γεγονός ότι σε καμία περίπτωση οι παίκτες δεν πίστευαν ότι μπορεί να βάλουν γκολ, είναι μία τροχοπέδη στις προσπάθειές τους. Αλλά θα επαναλάβω ότι όταν δεν δέχεσαι γκολ, μπορείς να το βάλεις το γκολ. Όταν δεχθείς γκολ δύσκολα μπορείς να κάνεις κάτι. Από την άμυνα ξεκίνησε το χτίσιμο της νίκης και με μία ενέργεια και ένα φανταστικό γκολ του μόνιμου σκόρερ Αναστασίου πήραμε τη νίκη».

Όσον αφορά τη διαχείριση του αγώνα, ο Κώστας Σταματίου επεσήμανε: «Ο κόσμος φώναζε η ομάδα να πάει μπροστά, η ομάδα όμως είχε καθαρό μυαλό και διαχειρίστηκε το παιχνίδι. Έτσι έπρεπε να παίξει. Καταλαβαίνω ότι η εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου πίσω από τη σέντρα δεν αρέσει, αλλά όμως όταν είναι ο γκρεμός δίπλα πρέπει να προστατεύεις το προϊόν, δηλαδή το γκολ που ήρθε. Άρα τα παιδιά διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και οι αλλαγές βοήθησαν και πήραμε τρεις βαθμούς. Θα είχε κανένα νόημα να παίξουμε επιθετικά και να χάσουμε;».

Τέλος, για τους ρόλους παικτών στην ενδεκάδα, όπως πχ του στόπερ που ανέλαβε ο Κόλα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό «πειραματισμοί». «Για κάποιους είναι πειραματισμοί, για μένα είναι ασφάλεια. Ο Κόλα έδωσε ηρεμία στην άμυνα, έχει ξαναπαίξει εκεί στη SL2. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί να δίνουμε ευθύνες σε μικρά παιδιά. Για καλή μας τύχη μας βγήκε και κερδίσαμε και έναν νεαρό παίκτη τον Παπαδήμο, που ήταν εκπληκτικός για εμάς και είναι διπλό το κέρδος» υπογράμμισε.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.