Στεφανίδη: «Αισθάνομαι πως μπορεί να βγει κάτι καλό στον τελικό»

Αισιόδοξη παρουσιάστηκε η Κατερίνα Στεφανίδη, ενόψει του αυριανού τελικού (4/3, 18:05) του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης έμεινε ικανοποιημένη από το άλμα της στα σημερινά προκριματικά του αγωνίσματός της, όχι όμως και από τον διάδρομο, όπως εξήγησε, με δηλώσεις της, με την ολοκλήρωση των προσπαθειών της για σήμερα.

Στον προκριματικό, η Κατερίνα Στεφανίδη, άρχισε τις προσπάθειες της από τα 4.45 μέτρα και πέρασε το συγκεκριμένο ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια, ο πήχυς τοποθετήθηκε στα 4.55μ με την Στεφανίδη να περνά με την πρώτη προσπάθεια και με χαρακτηριστική άνεση. Το όριο πρόκρισης, ήταν 4.65μ., αλλά δεν χρειάσθηκε να γίνουν προσπάθειες σ΄ αυτό το ύψος, δεδομένου ότι η οκτάδα του τελικού, «συμπληρώθηκε» στα 4.55 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δήλωσε μετά την πρόκρισή της στον αυριανό τελικό: «Παρότι έτρεξα χειρότερα απ ό,τι σε κάθε άλλον μου αγώνα τη φετινή σεζόν, κατάφερα να κάνω πολύ καλή προσπάθεια στα 4,55 μέτρα. Θα έλεγα πως σήμερα για πρώτη φορά φέτος αισθάνθηκα να κάνω επί κοντώ και αυτός ήταν και ο λόγος που πανηγύρισα αυτή την προσπάθεια. Στους προηγούμενους αγώνες μου, ήμουν καλή στον διάδρομο, αλλά όχι όσο καλή έπρεπε πάνω στο άλμα. Πλέον, αισθάνομαι πως μπορεί να βγει κάτι καλό στον αυριανό τελικό. Η Σούτει είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί. Αν χάσει αυτόν τον αγώνα θα το χάσει από μόνη της. Ωστόσο εγώ θέλω να την πιέσω και να την αναγκάσω ώστε να χρειαστεί ένα μεγάλο άλμα για να φτάσει στο χρυσό».

 

Κυριακοπούλου: «Δεν είχα αγώνες και ήξερα πως θα μου στοιχίσει»

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν θα μετάσχει αύριο στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έμεινε εκτός με το άλμα της στα 4,30 μέτρα. Με δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα, στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, η 37χρονη αθλήτρια αναφέρθηκε στο γεγονός πως δεν είχε δώσει αγώνες φέτος, κάτι που περίμενε πως θα της… στοιχίσει. Η Κυριακοπούλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων από την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, η Νικόλ Κυριακοπούλου τόνισε: «Ήταν ένας αγώνας που δε ξεκίνησε καλά, λόγω του πρωινού προγράμματος, θα μπορούσα να είχα φύγει με τρεις αποτυχημένες, αλλά ευτυχώς αυτό δεν έγινε. Το άλμα στα 4,45 μ. ήταν καλά και θα μπορούσε να έχει έρθει το έγκυρο. Δεν είχα αγώνες και το ήξερα πως αυτό θα μου στοιχίσει. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η σκέψη μας είναι κοντά τους».

 

Εκτός τελικού η Καρύδη

Παρά την καλή της εμφάνιση, η Σπυριδούλα Καρύδη αποκλείσθηκε από τον τελικό του τριπλούν, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Η νεαρή πρωταθλήτρια, πέτυχε εφετινό ατομικό ρεκόρ, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια στον προκριματικό, έκανε άλμα στα 13 μέτρα και 60 εκατοστά, επίδοση που είναι μακρυά από το όριο πρόκρισης (14,10μ.). Στην δεύτερη και στην τρίτη προσπάθεια, η Καρύδη είχε άκυρα άλματα και κατέλαβε την 10η θέση στην γενική κατάταξη (σ.σ. στον προκριματικό έλαβαν μέρος 18 άλτριες).

 

Στον ημιτελικό η Εμμανουηλίδου, αποκλείσθηκε η Σπανουδάκη

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, προκρίθηκε στον ημιτελικό των 60 μέτρων, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελληνίδα δρομέας, τερμάτισε 3η στην πρώτη προκριματική σειρά με επίδοση 7.26, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και πήρε το «εισιτήριο» για τον απογευματινό ( λίγο μετά τις 19:00 ώρα Ελλάδας) ημιτελικό.

Παράλληλα, η Ραφαηλία Σπανουδάκη, τερμάτισε 6η στην δεύτερη προκριματική σειρά, με επίδοση 7.43 και αποκλείσθηκε από την συνέχεια, ενώ η Κύπρια, Ολίβια Φωτοπούλου, ήταν τρίτη στην ίδια σειρά με 7.32 και θα «δώσει το παρών» στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.