Συνέντευξη «Μagnesiasports»: Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου νιώθει δικαιωμένος και φέτος

Έτοιμος για… δηλώσεις με τη λήξη του πρωταθλήματος ο επικεφαλής της ΔΕ της μπασκετικής Νίκης

Το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής ολοκληρώνεται, με τη Νίκη Βόλου να έχει εξασφαλίσει την παραμονή, και ήδη οι πρώτες σκέψεις έχουν γίνει για την επόμενη χρονιά. Αλλά ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής κρατά κλειστά τα χαρτιά του ακόμη. Ωστόσο δεν διστάζει να δηλώσει δικαιωμένος και από τη φετινή πορεία της ομάδας αλλά και για την εφαρμογή του πλάνου έχει τεθεί.

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

To πρωτάθλημα δεν έχει πολλές αγωνιστικές μπροστά του, αλλά η Νίκη εδώ και κάμποσες εβδομάδες έχει εξασφαλίσει την παραμονή. Εσείς πώς νιώθετε γι’ αυτό το αποτέλεσμα;

«Δικαιωμένος θα έλεγα, γιατί μέσα από τα προβλήματα που πέρασε η ομάδα, τραυματισμούς και κορωνοϊό σε πολύ μεγάλο βαθμό, έστω και αν αυτά μπορεί να τα επικαλεστεί κάθε ομάδα. Δικαιωμένος για την παραμονή και στα εναπομείναντα παιχνίδια να δώσουμε όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται στα νεότερα παιδιά. Το έχω δηλώσει και πάλι, στόχος μας είναι τα νέα παιδιά να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες».

-Με το χέρι όμως στην καρδιά, θέλω να μου πείτε αν το προηγούμενο καλοκαίρι κρυφοκοιτούσατε την άνοδο…;

«Αν πω ότι την κρυφοκοιτούσα θα έλεγα ψέματα. Στις συζητήσεις που είχαμε ως Διοικούσα Επιτροπή και με το αγωνιστικό τμήμα λέγαμε ότι στόχος είναι η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Από εκεί και πέρα στόχος ήταν να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι που παίζαμε και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Είναι αλλιώς να λες ότι η άνοδος είναι αυτοσκοπός η άνοδος και άλλο να σώζεις την κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Αν αυτό το καλύτερο ήταν η άνοδος δεν θα λέγαμε ποτέ όχι. Αλλά δεν ήταν αυτοσκοπός».

-Αξίζει όμως, με βάση την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία, αλλά και στο ελληνικό μπάσκετ να μπει κανείς στη διαδικασία της υπέρβασης για τη διεκδίκηση της ανόδου;

«Βέβαια και αξίζει! Γιατί όχι; Όταν μία ομάδα έχει οικονομική ευρωστία και διοικητική ηρεμία, οι φιλοδοξίες θα είναι να κοιτάξει όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Τέτοιες ομάδες γιατί να μην θέτουν τον πήχη όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

-Θα μπορούσε όμως να πει κανείς ότι δεν έχει να κερδίσει μία ομάδα κάτι από το να βρεθεί στην Α2 αν δεν πρόκειται να στοχεύσει άμεσα στην Α1…

«Διαφωνώ με αυτό. Κάθε κατηγορία έχει τα χαρακτηριστικά της. Όσο φτάνεις στην κορυφή το επίπεδο του μπάσκετ είναι σαφώς καλύτερο. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν την αίσθηση ότι το θέαμα είναι και καλύτερο».

-Το μπάσκετ που έπαιξε η Νίκη φέτος σας άρεσε;

«Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα ειδικά στον πρώτο γύρο. Αλλά οι τραυματισμοί και τα κρούσματα κορωνοϊού δεν επέτρεψαν στην ομάδα να είναι μαζί και να βρει τον ρυθμό της. Στον δεύτερο γύρο η αγωνιστική παρουσία της ομάδας βελτιώθηκε πάρα πολύ και πιάσαμε ένα 70% από αυτό που θέλαμε να παίζουμε. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος. Χτίζεις και λες ότι μπορώ να πάω ακόμη καλύτερα. Το φετινό πρωτάθλημα όπως εξελίσσεται ακόμη είχε πολλούς σκοπέλους που έπρεπε κανείς να ξεπεράσει. Προετοιμάζεσαι όλη την εβδομάδα και δεν ξέρεις αν το Σάββατο έχεις κάποιο κρούσμα. Πχ απέναντι στον Αίολο δεν είχαμε τον Σαριμπαλίδη που είναι βαρόμετρο στην ομάδα. Οπότε είμαι ευχαριστημένος, γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Όλα αυτά καθιστούν τη φετινή χρονιά αρκετά δύσκολη και κατορθώσαμε να σωθεί η ομάδα και για δεύτερη χρονιά να είμαστε στην κατηγορία».

-Κάτι μου λέει ότι μέχρι το καλοκαίρι θα πείτε περισσότερα πράγματα για την ομάδα και το μέλλον.

«Aν θα πω πράγματα μέχρι το καλοκαίρι, νομίζω ότι θα κάνω ζημιά στην ομάδα περιμένοντας τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτά που πρέπει να πω για το καλό της ομάδας θα ειπωθούν αμέσως με τη λήξη του πρωταθλήματος. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο θα πούμε αυτά που πρέπει και θα δείξει αν και πώς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ήδη επτάχρονη πορεία μας στη μπασκετική Νίκη».

Οι ακαδημίες και η διεκδίκηση τίτλων

-Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν κοιτάτε μόνο μία χρονιά αλλά έχετε ένα πλάνο τουλάχιστον πενταετίας. Αυτό το πλάνο εξελίσσεται όπως θέλετε;

«Είμαι απόλυτα δικαιωμένος. Είχαμε ένα πλάνο όταν ξεκινήσαμε, με την ακαδημία μας και την ομάδα να φύγει από το τοπικό και να βρεθεί σε εθνική κατηγορία. Φτάσαμε τις ακαδημίες σε ένα υψηλό επίπεδο και να βγάζουν νέα παιδιά που με σωστή διαχείριση μπορούν να είναι το μπασκετικό μέλλον της Νίκης. Σε ένα μεγάλο ποσοστό τα έχουε καταφέρει. Το μπάσκετ της Νίκης είναι και κάτω από το ανδρικό και αυτό είναι ίσως και το σπουδαιότερο κομμάτι του μπασκετικού τμήματος.

Διαισθάνομαι ότι αισθάνεστε ακόμη πιο δικαιωμένος όταν είδατε τρεις νεαρούς παίκτες να είναι μαζί στο παρκέ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αίολο-Γόμφοι…

«Ήταν άκρως συγκινητικό για εμάς, που κάποιους αθλητές τους έχουμε μαζί από παιδάκια και έφτασαν να είναι στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Αυτό είναι επιβράβευση και για τα παιδιά και για τους γονείς που μας στηρίξανε όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι το κομμάτι αυτό μας συγκινεί όλους. Ήταν ίσως η πιο γλυκιά ήττα με τον Αίολο-Γόμφοι, βλέποντας τα παιδιά αυτά στο παρκέ για την ανδρική ομάδα, έχοντας συνηθίσει να τα βλέπουμε στα παιδικοεφηβικά, έστω και αν η χαρά αυτή μετριάστηκε με τον τραυματισμό του Χρήστου Σούλη».

-Βλέπουμε πάντως Παίδες και Έφηβους να διεκδικούν τίτλους συνεχώς…

«Είναι η συνέπεια της ομάδας και της ακαδημίας με τις προπονήσεις και τη διεκδίκηση των αποτελεσμάτων. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κοροϊδεύουμε τα παιδιά, όπως είθισται στην περιοχή μας. δεν κοροϊδεύουμε τα παιδιά, δεν κοροϊδεύουμε τους γονείς. Έχουμε πει ότι όλα τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη σκληρή δουλειά. Δεν τάζουμε στα παιδιά ούτε εθνικές ούτε προεθνικές για να τα δελεάσουμε για την ένταξή τους σε μία ακαδημία».

-Δηλαδή;

«Κάποιες ακαδημίες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο το οικονομικό από το να πουν στα παιδιά την αλήθεια. Έχω γίνει όλα αυτά τα χρόνια δέκτης μηνυμάτων από γονείς που είχαν τα παιδιά τους σε κάποιες ακαδημίες και φύγανε πικραμένοι από εκεί, γιατί κάποιοι τους είχαν τάξει πολλά πράγματα, περισσότερα από αυτά που πρέπει να τάζεις σε ένα παιδί και δεν πρέπει να παίζεις με τα όνειρα ενός παιδιού».

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.