«Θεσμική ανεπάρκεια του κ. Καλόγηρου, επέλεξε να πολεμά τον Ολυμπιακό Βόλου»

Συνέχισε την κόντρα με την ΕΠΣΘ και τον πρόεδρό της ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Η κόντρα του Ολυμπιακού Βόλου με την ΕΠΣΘ και του διοικητικού ηγέτη των ερυθρόλευκων, Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον πρόεδρο της Τοπικής Ενωσης, Μίλτο Καλόγηρο, συνεχίζεται αμείωτη.

Ο κ. Παπαδόπουλος με παρέμβασή του στο ραδιόφωνο του Βόλος 9.86 και την εκπομπή Clasico τόνισε ότι ο κ. Καλόγηρος είναι θεσμικά ανεπαρκής, αμφισβήτησε την ικανότητά του να οργανώσει σωστά τα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ ανέφερε ότι επέλεξε να κάνει πόλεμο και να εξοντώνει την ομάδα που τον ανέδειξε. Ακόμη, δήλωσε ότι η επίκληση στο συναίσθημα που γίνεται προς τον Καλόγηρο ότι έχει παίξει στον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπάρχει πλέον.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου (απομαγνητοφώνηση: magnesiasports): «Θα μπορούσε ο κ. Καλόγηρος να το πει στις ομάδες αν θα παίξουν την Τετάρτη και όχι στο ραδιόφωνο. Οι ομάδες έχουν προπονήσεις, έχουν ανάγκες, οι παίκτες είναι άνθρωποι και πρέπει να προετοιμαστούν. Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Είμαστε σ’ ένα τοπικό πρωτάθλημα που η ΕΠΣΘ και συγκεκριμένα ο κ. Καλόγηρος έχει προσωπικές ευθύνες που διεξάγεται με τόσο … ωραίο τρόπο το πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε καν πότε παίζουμε.

Η ομάδα μας προσπαθεί να λειτουργήσει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε ημιεπαγγελματικά πρότυπα. Είναι μία επιλογή μας αυτή. Θα μας πει ο κ. Καλόγηρος πότε θα πάρουμε ρεπό και πότε θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα;  Θα είναι Σάββατο ή Κυριακή;

Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί δεν ξέραμε αν θα παίξουμε την Τετάρτη και με ποια ομάδα θα παίξουμε και για ποιον θεσμό θα παίξουμε. Είναι διοργάνωση αυτή; Και δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον κ. Καλόγηρο, είναι θέμα θεσμικής ανεπάρκειας για τη θέση στην οποία βρίσκεται. Είναι ανεπαρκής.

Ο κ. Καλόγηρος είπε ότι είναι ασέβεια που ανεβάσαμε φωτογραφία με τον εκλιπόντα Αντώνη Μάνδαλο. Ξέρετε γιατί ανεβάσαμε αυτή τη φωτογραφία; Για να κάνουμε επίκληση στο συναίσθημα, γιατί βλέπουμε ότι το συναίσθημα του Ολυμπιακού δεν υπάρχει για τον κ. Καλόγηρο.

Πιο πολύ τον νοιάζει τι θα πουν οι άλλες ομάδες που έχει παίξει παρά τι θα πουν οι Ολυμπιακοί. Βάλαμε μία φωτογραφία με τον Αντώνη Μάνδαλο μπας και θυμηθεί ο Μίλτος Καλόγηρος σε ποια ομάδα έχει παίξει και δεν του ζητήσαμε να μας ευνοήσει, αλλά να μη μας κυνηγάει με τον τρόπο που το κάνει.

Γιατί ο Μίλτος Καλόγηρος, όταν χρειάζεται να ξέρει, ξέρει τα πάντα και όταν χρειάζεται να μην ξέρει, δεν ξέρει τίποτα. Όταν χρειάζεται να πάρει την ευθύνη, δεν έχει ευθύνη για τίποτα και όταν θέλει να έχει ευθύνη, έχει ευθύνη για τα πάντα.

Του έχουμε πει ότι θα τον στηρίξουμε ως ομάδα και θα τον βοηθήσουμε, αλλά θα το κάνουμε για το καλό του Ολυμπιακού και κανενός άλλου. Από τη στιγμή που επέλεξε να πολεμάει με αυτό τον τρόπο τον Ολυμπιακό, την ομάδα που τον ανέδειξε, εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή. Εκείνος  μας εξώθησε εδώ.

Του δώσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, Πόσοι ακόμη επιπόλαιοι ορισμοί; Είχε την ευκαιρία να κάνει μία γιορτή του τοπικού ποδοσφαίρου φέτος στην ΕΠΣΘ με τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα. Να είναι γιορτή για όλες τις ομάδες. Και εκείνος το έχει κάνει καυτή πατάτα που τρέμουν τα χέρια του να την πιάσει.

Ρε συ Μίλτο, μπορείς ή δεν μπορείς; Αν δεν μπορείς, πες το μας. Να πούμε «δεν μπορεί ο Μίλτος». Το ξαναλέω, δεν είναι προσωπικό, ας μην ήταν πρόεδρος της ΕΠΣΘ.

Θα μας πει εμάς ο Μίλτος τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. Είναι η αγαπημένη λέξη που ακούω από το στόμα του. Εδώ δεν είναι ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ, εδώ είναι οργάνωση πρωταθλήματος. Με τις ποινές που αποφασίστηκαν, που είναι όχι μόνο έξω από το γράμμα, αλλά και από το πνεύμα του νόμου, μόνο που δεν έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει ποδόσφαιρο. Επιμένει ακόμη να λέει ότι το βοηθητικό του ΕΑΚ δεν είναι το ίδιο οίκημα με το ΕΑΚ (σ.σ. με την έννοια ότι δεν μπορεί να εκτίσει σ’ αυτό ο Ολυμπιακός την ποινή του). Τι άλλο θα μας κάνει; Αποπομπή από την πόλη;

Ο κ. Καλόγηρος μας είπε ότι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο δεν θα γίνει στο ΕΑΚ, γιατί διαμαρτύρονται τα άλλα σωματεία. Προτίμησε να γίνει το ματς στο Βασδέκειο παρά στο ΕΑΚ και να πάρει ο Πανιώνιος τα εισιτήρια; Εμείς βοηθάμε τα τοπικά σωματεία. Δηλαδή ζητήσαμε λεφτά από τον Θησέα;

Εννοείται ότι θα προσφύγουμε στην Εφέσεων της ΕΠΟ, αλλά αυτό (σ.σ. η δήλωση του κ. Καλόγηρου) είναι «να σε κάψω Γιάννη μου, να σ’ αλείψω μέλι». Αφού θέλει ο κ. Καλόγηρος να το πάμε στο νόμιμο, θα το πάμε στο νόμιμο. Όταν ο κ. Καλόγηρος βρίσκει τα δύσκολα, να μην πηγαίνει να κρύβεται.

Υπάρχει το κομμάτι το νομικό, το διοικητικό και το επικοινωνιακό. Εμείς την καυτή πατάτα, που την έκανε αυτός τέτοια, δεν πρόκειται να τη βγάλουμε από τα χέρια του Καλόγηρου. Δεν υπάρχει λόγος να μας κάνει εχθρούς του. Μας έκανε. Μπορεί να το πάρει πίσω, αλλά εμείς να τον διευκολύνουμε και να πάρουμε την ευθύνη που εκείνος έχει ως πρόεδρος της ΕΠΣΘ δεν θα το κάνουμε. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ έχει την ευθύνη να διεξάγει ένα τοπικό πρωτάθλημα.

Είχε την ιστορική ατυχία ο Ολυμπιακός Βόλου να παίξει για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα και βρίσκει μία Ένωση που έχει πρόεδρο της τον Χ Καλόγηρο. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπει στη διαδικασία να συγκρουστεί με οποιονδήποτε πρόεδρο. Για ποιον λόγο να το κάνει; Δεν είχα προηγούμενα μαζί του.

Είχε την ευκαιρία τη φετινή χρονιά να την κάνει φιέστα. Αλλά όχι να εξοντώνεις τον Ολυμπιακό, την ομάδα στην οποία αναδείχθηκες. Η επίκληση «έχεις παίξει στον Ολυμπιακό» δεν υπάρχει πλέον. Βάλαμε τη φωτογραφία με τον Αντώνη Μάνδαλο, με το εξής σκεπτικό: αν δεν σέβεσαι τον Ολυμπιακό Βόλου, σεβάσου τουλάχιστον τη μνήμη του Μάνδαλου. Θα κάνεις όλο το ποδόσφαιρο της πόλης … «ώπα»; Υπάρχει πρόβλημα και με τους ορισμούς και με τις ποινές.

Από σεβασμό και μόνο σε κάποια πρόσωπα δεν θέλω να επεκταθώ για το αν μπορεί ο κ. Καλόγηρος ή όχι να επηρεάσει τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής. Ο καθένας έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του Ολυμπιακού πόσο πολύ τον στηρίζει. Κάποιοι αυτήν την ευκαιρία την πέταξαν στα σκουπίδια. Είναι ντροπή να είναι Δευτέρα και να μαθαίνουμε από το ραδιόφωνο ότι δεν θα παίξουμε ούτε Κύπελλο ούτε πρωτάθλημα την Τετάρτη. Και να μην ξέρουμε αν παίζουμε Σάββατο ή Κυριακή και σε ποιο γήπεδο παίζουμε.

Το ‘χαμε πει στον Μίλτο, εκείνος έβαλε προσωπικό βέτο να μην παίξουμε στο ΕΑΚ. Τότε γιατί μας τιμωρεί έξι αγωνιστικές; Και δεν νομίζω ότι ο κ. Φραντζής, ο πρόεδρος του Πανιωνίου, θα είχε πρόβλημα να πάρει τα χρήματα από τα εισιτήρια. Θα μπορούσε να είναι τα έξοδα των αγώνων όλης της χρονιάς.

Ήταν μία ευκαιρία για την ΕΠΣΘ φέτος που συμμετέχει ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά με τον τρόπο που διεξάγεται το πρωτάθλημα υπό την αιγίδα του κ. Καλόγηρου, έχει χαθεί αυτή η ευκαιρία. Τον νοιάζει να γίνει το ματς στο Βασδέκειο με τρεις διμοιρίες.

Θα περιμένω να δω την αντιμετώπιση που θα έχει ΕΠΣΘ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε επίπεδο διοργάνωσης όσο και σε επίπεδο σεβασμού στα σωματεία, γιατί όλα τα σωματεία θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τα εισιτήρια, και σε επίπεδο διαιτησίας κι αν χρειαστεί θα επανέλθω».

Χρήστος Θανασούλης

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.