«Τιτάνας» ο Ολυμπιακός Βόλου, νίκη με 57-54 απέναντι στον Παλαμά!

Καθοριστικό βήμα για παραμονή στη ΝL2

Μία σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου για το πρωτάθλημα της NL2, αφού με 57-54 πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στους πρωτοπόρους στη βαθμολογία Τιτάνες Παλαμά, προσθέτοντας στη συλλογή του δύο βαθμούς… εκτός προγράμματος!

Με τον Νυδριώτη να είναι ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν στο τέλος με τον κόσμο, βγάζοντάς τα πέρα απέναντι σε έναν πολύ πιο έμπειρο αντίπαλο, που δικαίως πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Αστοχία απ’ όλους…!

Αν κέρδισε κάποιος στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, αυτή ήταν η αστοχία εκατέρωθεν. Είναι χαρακτηριστικό το ότι σε όλο το 20λεπτο, σημειώθηκε μόλις ένα τρίποντο, ενώ οι δύο ομάδες είχαν συνεχόμενες επιθέσεις μεν αλλά χωρίς να πετυχαίνουν καλάθια.

Έτσι στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Νυδριώτη να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα για τον Ολυμπιακό Βόλου, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στο σκορ, ενώ από την άλλη ο Σίλας Τσούμας πέτυχε επτά και εννέα συνολικά μέχρι το ημίχρονο, έχοντας και το μοναδικό εύστοχο τρίποντο στις δύο πρώτες περιόδους! Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με οριακό προβάδισμα των Τιτάνων Παλαμά (14-15), ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε περισσότερες λύσεις, αν και επίσης ήταν άστοχος, για να πάρει ένα προβάδισμα έξι πόντων (24-18) με καλάθι του Δελεντζέ, ενώ στο τέλος ο Νυδριώτης είχε 2/3 βολές για να διαμορφώσει το 26-18 του ημιχρόνου! Χαμηλό σκορ θα πει κανείς, αλλά πραγματικά η αστοχία έσπαγε κόκαλα! Εξάλλου το επιμέρους 12-3 του δευτέρου δεκαλέπτου είναι χαρακτηριστικό της εικόνας που παρουσίαζαν και οι δύο ομάδες.

Από το +10 στο θρίλερ!

Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε στο +10 με καλάθι του Νυδριώτη, αλλά από εκεί και πέρα οι Τιτάνες ήταν αναμενόμενο ότι θα έκαναν την αντεπίθεσή τους. Βρίσκοντας μάλιστα και σουτ από τη γραμμή του τρίποντου με τους Πανάγο και Παπαχρήστο ισοφάρισαν αρχικά σε 37-37, για να φτάσουν και στο +3 στη συνέχεια με τρίποντο και πάλι του Παπαχρήστου. Ο Πρέλεβιτς μείωσε με δίποντο στη συνέχεια, για να διαμορφώσει το 39-40 με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με βολές του Νυδριώτη ο Ολυμπιακός Βόλου ανέκτησε το προβάδισμα με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου και για κάμποσα λεπτά κατάφερνε να έχει ένα προβάδισμα 1-3 πόντων. Ενώ το σκορ ήταν 45-42, ο Λόλας με δίποντο και ο Σίλας Τσούμας με εύστοχο τρίποντο έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στους Τιτάνες, 5’30’’ πριν τη λήξη και μετά από διαδοχικές άστοχες επιθέσεις, ο Σιδηρόπουλος έφερε και πάλι με 2/2 βολές μπροστά τον Ολυμπιακό Βόλου (47-46). Το καλάθι του Στεφόπουλου που ακολούθησε έδωσε σημαντική ανάσα στους γηπεδούχους, ο Σαριμπαλίδης απάντησε και ο Νυδριώτης με τον Σιδηρόπουλο έδωσαν αέρα τεσσάρων πόντων στη συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου (53-49).

1’08’’ πριν το τέλος το κλέψιμο του Στεφόπουλου ήταν μεγάλη ανάσα για τους «ερυθρόλευκους», που δεν εκμεταλλεύτηκαν όμως την επίθεση στη συνέχεια και με το παιχνίδι να πηγαίνει στη διαδικασία των βολών. Ο Παπαχρήστος είχε 0/2 για τους Τιτάνες και ο Σιδηρόπουλος 1/2 για το 57-53. Το σουτ τριών πόντων του Κ. Σαριμπαλίδη δεν βρήκε στόχο στα 3’’ πριν το τέλος, με τον Σ. Τσούμα να έχει 1/2 βολές. Ωστόσο στη συνέχεια απέμεναν 1,9’’ με τον Ολυμπιακό Βόλο να κάνει σωστή επαναφορά και να φτάνει σε μία δίκαιη και σπουδαία νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 26-18, 39-40, 57-54

Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος): Νυδριώτης 21, Δελεντζές 12, Στεφόπουλος 4, Μαλακόπουλος, Λογοδότης, Παρασχάκης, Φωτεινάκης Πρέλεβιτς 9, Σπανόπουλος 3, Σιδηρόπουλος 8 (1).

Τιτάνες Παλαμά (Βαρδακούλης): Τσούμας, Παπαχρήστος 16 (2), Σφακιανός, Σαριμπαλίδης Γ. , Πανάγος 6 (2), Φαλιάκης, Μπακράτσης, Γκόβαρης, Αρχοντούλης, Σαριμπαλίδης Κ. 3 (1), Λόλας 9,  Τσούμας Σ. 21 (2).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.