Τσεκούρας: «Άνθρωποι που θα δώσουν όραμα και σχέδιο στην ΠΑΕ»

Την επιθυμία του, μέσω της σύστασης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, να διασφαλιστεί το μέλλον του μητρικού σωματείου, αλλά κι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, να δώσουν όραμα και σχέδιο για την ομάδα, εξέφρασε στη συνέντευξή του, στην εκπομπή «Clasico» του ραδιοφώνου «Βόλος 986», ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη των ερυθρόλευκων, Νίκος Τσεκούρας. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνέντευξη Tύπου της Δευτέρας, καθώς και στις απαντήσεις που δόθηκαν από τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας κι όσα είπε:

“Θα πω μία υποθετική περίπτωση. Αν δεν ερχόταν αυτή η ομάδα εδώ (σ.σ. ΝΠΣ) κι ο Ολυμπιακός είχε τον δρόμο του και ο Δήμαρχος δεν ασχολούνταν με αυτά τα θέματα και μας έδιναν τα γήπεδα, μας έδιναν αυτά τα οποία δεν απαιτούμε, αλλά τα δικαιούμαστε, ως πολίτες αυτής της πόλης, θα είχαμε όλα αυτά τα θέματα; Τα προβλήματά μας άρχισαν από την έλευση αυτής της ομάδας και τις επιθυμίες να γίνει μία ομάδα, με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Τι να κάνουμε τώρα, δεν μπορούμε να ξεριζώσουμε από τις ψυχές των ανθρώπων ούτε τον Ολυμπιακό, αλλά ούτε τη Νίκη. Έτσι έχουν δημιουργηθεί όλα τα προβλήματα, εμείς δεν έχουμε ούτε τίποτα προσωπικό με τον Δήμαρχο, ούτε με τη Δημοτική Αρχή”.

Για το αν το μοναδικό πρόβλημα του Ολυμπιακού με τη Δημοτική Αρχή είναι η μη παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις προπονήσεις των ερυθρολεύκων:

“Εγώ νομίζω ότι αν υπήρχε μία δικαιοσύνη, μία ισονομία απέναντι στις ομάδες, δε θα μας ενοχλούσε κανένας, ούτε εμείς θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για τη Δημοτική Αρχή. Από τη στιγμή, όμως, που είχαμε αυτά τα προβλήματα, είναι λογικό. Να έρθω λίγο και στον κ. Μουλά. Ξέρετε πως ήμουν Γενικός Γραμματέας μαζί του, όταν ήταν πρόεδρος στην ομάδα το 2011 στον Ολυμπιακό. Είπε ότι εγώ έκανα μία πολιτική συνέντευξη. Όχι, ήταν λάθος, πιστεύω ότι τώρα με πιο ήρεμο τρόπο το έχει καταλάβει. Εγώ είπα την αλήθεια, την οποία πιστεύω ότι κι αυτός μέσα του την έχει. Αυτό που μας έχει εκπλήξει και μας έχει δημιουργήσει μία σκέψη στον Ολυμπιακό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν μαζί μας, που φορούσαν τα κασκόλ, φίλοι του Ολυμπιακού που αγαπάνε αυτήν την ομάδα, είμαι σίγουρος γι’ αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση, όλα λένε τα αλλάζεις, γυναίκα, κόμμα, θρησκεία, ομάδα δεν αλλάζεις, πώς κάποιος από αυτούς δεν πήγε να πει “ρε Δήμαρχε, όχι κι αυτό”. Αφού μας θεωρεί πουθενάδες, αφού μας θεωρεί ανθρώπους που δεν υπάρχουμε, αφού μας θεωρεί φτωχούς, ζητιάνους, γιατί ασχολείται με εμάς;

Εγώ δεν είπα ούτε να μαλώσουν με τον Δήμαρχο, ούτε να σκοτωθούν, αλλά μία κουβέντα δεν μπορούσαν να την πουν; Να μας δώσουν το γήπεδο να κάνουμε μία προπόνηση, τον αγιασμό. Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Μουλά, όχι όλη, κι έλεγε ότι θα τα πούμε από Δευτέρα. Τι να πούμε από Δευτέρα; Τι θέλουμε να κάνουμε δηλαδή; Να μαλώσουμε σε αυτήν την πόλη, να διχαστούμε; Εμείς δεν το θέλουμε αυτό, εμείς είμαστε διαφορετικοί, αγαπάμε και δουλεύουμε για την ομάδα μας κι ο κόσμος που μας κρίνει, είναι τα μέλη του Ολυμπιακού. Εμείς θα πάμε ξανά στα μέλη του Ολυμπιακού, μετά τις εκλογές, αφού λέει ο κ. Μουλάς, κι αν πραγματικά τα μέλη του Ολυμπιακού πουν “Τσεκούρα, δεν κάνεις και τα υπόλοιπα μέλη του Ολυμπιακού δεν κάνουν, γεια σας, ευχαριστούμε πολύ κι ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του”.

Για την ανακοίνωση του Δήμου που ανέφερε ότι ο Νίκος Τσεκούρας είναι ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού:

“Το πρόεδρος το δέχομαι, το αποτυχημένος θα ρωτούσα αυτούς που συνέταξαν την ανακοίνωση να μας πουν ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος. Απαντάω με ερώτηση. Ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού;”.

Για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό:

“Πρώτα απ’ όλα, επικυρώνεται η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής, ορίζεται το πού θα παίξουμε, αν θα είναι η Φούτμπολ Λιγκ, η τρίτη τη τάξει κατηγορία ή αν θα δοθούν μπαράζ για τη Σούπερ Λιγκ 2. Με το που επικυρωθούν οι βαθμολογίες, η ομάδα, μέσα σε έναν μήνα, πρέπει να γίνει ΠΑΕ, σε διαφορετική περίπτωση δε συμμετέχει στα πρωταθλήματα, είναι ξεκάθαρο. Άρα, πρέπει να τρέξουμε, να δούμε πότε θα επικυρωθεί η βαθμολογία και την επόμενη μέρα να συγκαλέσουμε Διοικητικό Συμβούλιο και να προγραμματίσουμε Γενική Συνέλευση, η οποία θα έχει ένα κι αποκλειστικό θέμα, να δημιουργηθεί Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία. Στη Γενική Συνέλευση, όπως ορίζει ο νόμος, πρέπει να εκλεγούν πέντε τουλάχιστον μέλη του Συλλόγου, τα οποία θα απαρτίζουν την επιτροπή που θα δημιουργήσει την ΠΑΕ. Θα ανοίξει ένας λογαριασμός στην τράπεζα κι οι ενδιαφερόμενοι θα καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο δεν ξέρουμε ποιο θα είναι, άλλοι λένε για 30 χιλιάδες, άλλοι για 100. Είναι λίγες οι μέρες που θα τρέξουν όλα αυτά, αυτή είναι η διαδικασία. Ο Ερασιτέχνης σηκώνει τα χέρια, φεύγει το βάρος του ποδοσφαίρου από πάνω του”.

Για τους τυχόν ενδιαφερόμενους που θα επιθυμούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο:

“Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Συλλόγου, έτσι είναι ο νόμος. Αν δεν υπάρχουν κάποιοι, θα μπούμε στην ελεύθερη αγορά, κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τον Ολυμπιακό. Ας μείνουν όλοι ήσυχοι, κάποιος θα βρεθεί για τον Ολυμπιακό, είναι μία ομάδα καθαρή, μία ομάδα γνήσια και θα βρει την άκρη. Προτεραιότητα, επίσης, έχει κι η διοίκηση που έβγαλε την ομάδα. Θα ήταν ανήθικο το αντίθετο. Υπάρχουν άνθρωποι που κουράστηκαν πάρα πολύ για να βγει αυτή η ομάδα κι έβαλαν χρήματα. Πάλι θα το πω κι ας με κατηγορήσουν. Νομίζω ότι με την κουβέντα και τον διάλογο θα τα βρούμε όλα και θα πάνε όλα καλά για τον Ολυμπιακό.

Εμάς, καταρχάς, έχουμε πει ότι το μέλημά μας είναι διπλό. Το πρώτο μέλημα είναι ότι πρέπει επιτέλους με κάποιες προϋποθέσεις να εξασφαλιστεί ο Ερασιτέχνης, που είναι το μητρικό σωματείο κι όπως ξέρετε, όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά σε όλες τις ομάδες, τον Ερασιτέχνη τον σκέφτονται μόνο όταν τον χρειάζονται, στις δύσκολες στιγμές, όχι μόνο αυτοί που διοικούν, αλλά και οι φίλαθλοι. Να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να συντηρήσουμε το σωματείο, είναι δύσκολα τα χρόνια. Το ερασιτεχνικό σωματείο πρέπει να ζήσει, για να μπορέσει να ζήσει κι η ΠΑΕ.

Το δεύτερο μέλημά μας είναι να βρούμε τους ανθρώπους που θα καταλάβουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη οικογένεια, ότι χωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού, χωρίς τους ανθρώπους που τον αγαπάνε, ό,τι προσπάθεια και να κάνουν, θα αποτύχει κι αυτοί να μας δώσουν ένα όραμα, ένα σχέδιο για τον Ολυμπιακό. Αν είναι να καθίσουν έξι, οκτώ μήνες ή έναν χρόνο και να κάνουν αυτά που κάνουν αυτοί που περιφέρονται κι αγοράζουν ομάδες που μετά τις αφήνουν διαλυμένες, καλύτερα να μην έρθουν”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.