Τσεκούρας: «Δεν κατάλαβα γιατί τόσο πολύ μένος από τον Δήμο Βόλου»

Την απορία του για το μένος, όπως είπε χαρακτηριστικά, της ανακοίνωσης του Δήμου Βόλου εναντίον της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου για τη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού στην Αθήνα, εξέφρασε ο Νίκος Τσεκούρας, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 μίλησε για ηθική υποχρέωση να δοθεί το ΕΑΚ στην ποδοσφαιρική ομάδα, όταν γίνει η ανακατασκευή του, ενώ διευκρίνισε ότι το στάδιο ανήκει σε όλα τα σωματεία και πως ο σύλλογος που εκπροσωπεί δε ζητά την αποκλειστικότητα, επισημαίνοντας πάντως την άνιση μεταχείριση που υφίσταται τώρα η ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τσεκούρα στο Ράδιο Ένα 102.5:

Για τη συνάντηση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου με τον υφυπουργό Αθλητισμού:

«Στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνουμε με αθλητικούς φορείς ζητήσαμε κι αυτή τη συνάντηση. Προηγήθηκε μια συνάντηση και με την Επιτροπή Διαιτησίας στην ΕΠΟ την Τετάρτη το πρωί. Κάναμε μία επίσκεψη στην Αθήνα, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι εύκολο κάθε μέρα να βρισκόμαστε εκεί. Είχαμε κάποιες προγραμματισμένες συναντήσεις και εκθέσαμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς έχουμε πρόβλημα με τους χώρους προπόνησης και αγώνων, για τους οποίους χρησιμοποιούμε το Πανθεσσαλικό.

Πάνω στη συζήτηση που έγινε, μας είπε ο κ. Βασιλειάδης ότι υπάρχει μία μελέτη ανακατασκευής του Εθνικού Σταδίου Βόλου σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια και τη Γ.Γ.Α. Εμείς χαρήκαμε και ρωτήσαμε αν μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία και να γίνει γρήγορα το ΕΑΚ, ώστε να παραδοθεί στα σωματεία της πόλης, γιατί εμείς αγαπάμε τον αθλητισμό, τον σύλλογό μας και την πόλη μας. Εμείς δε διεκδικήσαμε για τον Ολυμπιακό να έχει την αποκλειστικότητα. Απλώς είπαμε ότι έχουν την ηθική υποχρέωση να δώσουν στον Ολυμπιακό Βόλου την έδρα του. Πού είναι το κακό λοιπόν; Γι’ αυτό και εκπλαγήκαμε από την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, που μιλάει για Μαυρογιαλούρους, για τσούρμο παραγόντων, τα οποία δεν καταλάβαμε. Πάνω στην κουβέντα που έγινε, μας είπαν ότι υπάρχει αυτή η μελέτη και απαντήσαμε “μακάρι να γίνει”, ώστε να γυρίσει και ο Ολυμπιακός Β. στη φυσική του έδρα. Αυτό είπαμε».

Για την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί, για να βοηθήσουν στην προσπάθειά μας. Κάνουν κι αυτοί τη δουλειά τους. Εμείς δε γνωρίζουμε ότι το γήπεδο είναι του Δήμου; Και η Άλλη Μεριά του Δήμου είναι και μας έχει παραχωρηθεί. Εμείς είπαμε στον υπουργό αν μπορεί να βοηθήσει να μπει σ’ ένα πρόγραμμα, για να παραδοθεί και να γίνει ένα στολίδι και να το χρησιμοποιεί και ο Ολυμπιακός Β. και ο Ιάσων Άλλης Μεριάς. Ας βοηθήσει και ο Δήμος. Δεν κατάλαβα γιατί τόσο πολύ μένος. Εμείς δεν κάνουμε κάτι κακό και έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας.  Το ΕΑΚ ανήκει στον κόσμο του Βόλου και στα σωματεία της πόλης, αλλά έχει και ο Ολυμπιακός ως σωματείο της πόλης και με τέτοια ιστορία το δικαίωμα να το διεκδικήσει ως έδρα».

Για το γήπεδο της Νεάπολης:

«Οι αθλητικοί χώροι ανήκουν στον Δήμο. Υπάρχει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος κάνει τον καταμερισμό».

Για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα στη χρήση του ΕΑΚ:

«Το ΕΑΚ, αν γίνει, θα πρέπει να δοθεί στον Ολυμπιακό Βόλου. Υπάρχει μια άνιση μεταχείριση. Το καταλαβαίνετε όλοι και το γνωρίζουμε. Θα προχωρήσουμε έτσι, μέχρι να γίνει το ΕΑΚ και να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι όποιος και να είναι δήμαρχος την επόμενη περίοδο θα κάνει αυτό που πρέπει και ο Ολυμπιακός Βόλου θα ξαναγυρίσει στο ΕΑΚ με το καλό. Εμείς δεχόμαστε άδικες επιθέσεις. Δεν είμαστε πολιτικοί ούτε κάνουμε πολιτική. Εμείς αγαπάμε τον σύλλογό μας και είμαστε εκεί. Αδίκως μας χαρακτηρίζουν τσούρμο και ανάξιους. Ούτε είπαμε εμείς ότι έχουμε εκατομμύρια ή ότι είμαστε λεφτάδες. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον σύλλογο και θα τον υπερασπιστούμε και πρέπει να τον υπερασπιστούμε, γιατί τον έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό Βόλου η πόλη. Έχουμε πάνω από 800 παιδιά σε όλα τα αθλήματα. Είναι κρίμα. Δουλεύουμε γι’ αυτά τα παιδιά. Είναι κακό που αγαπάμε τον σύλλογό μας;»

Για το τι προβλέπει η μελέτη να γίνει στο ΕΑΚ:

«Εγώ δε γνωρίζω ακριβώς τη μελέτη, αλλά πρέπει να είναι η παλιά από το 2013 για τους Μεσογειακούς Αγώνες, που μπορεί να την τροποποίησαν. Εμείς θα χαρούμε να γίνει το ΕΑΚ κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και στον Δήμο και στην Περιφέρεια και στο υπουργείο. Εμείς θέλουμε να το χαίρονται όλοι οι Βολιώτες, αλλά όχι να είναι αποκλεισμένος ο Ολυμπιακός Βόλου. Ήμαρτον! Εμείς θέλουμε ισονομία. Και η Νίκη και η Δάφνη και ο Σαρακηνός και ο Μαγνησιακός να έχουν το δικό τους μερίδιο και να έχουν όλα τα σωματεία πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Εμείς θέλουμε τη συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ούτε με τον νυν δήμαρχο ούτε με τη σημερινή δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς θέλουμε να συνεργαστούμε και τη θέλουμε ακόμη και τώρα τη συνεργασία. Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα ερασιτεχνικό σωματείο. Όταν γίνουμε επαγγελματική ομάδα, να αντιμετωπιζόμαστε αναλόγως».

Για την αγωνιστική πορεία του Ολυμπιακού Βόλου:

«Μέχρι στιγμής πηγαίνουμε καλά, έχουμε φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα και μας βοηθάει πολύ κα ο κόσμος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.