Βγήκε πρόγραμμα για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ, πραγματοποιείται στον Βόλο και το… προπέρσινο Final Four!

Oι αποφάσεις της θεσσαλικής ένωσης

Ενώ οι ομάδες των κατηγοριών της ΕΣΚΑΘ προετοιμάζονται για την κλήρωση από την οποία θα προκύψει το πρόγραμμα του κάθε πρωταθλήματος, η Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα τα ζευγάρια για τις δύο φάσεις του φετινού κυπέλλου, με τις πρώτες αναμετρήσεις να γίνονται το διήμερο 17-18 Σεπτεμβρίου.

Τα ζευγάρια προέκυψαν από μία ενδιαφέρουσα τουλάχιστον διαδικασία-κλήρωση (θα την αναλύσουμε στη συνέχεια) και αυτά έχουν ως εξής, όσον αφορά την πρώτη φάση:

  1. Ηρακλής Χάλκης-ΑΕ Λάρισας
  2. Λέοντας Τυρνάβου-Μύτικας Λάρισας
  3. Κρόνος Τυρνάβου-Νέος Κεραυνός Λάρισας
  4. Ερμής 2018-ΑΟ Φοίβος
  5. Τιτάνες Αλμυρού-Σπάρτακος Λάρισας
  6. ΑΕΒ Διμηνίου-Ανάληψη Βόλου
  7. Κένταυρος Ζαγοράς-Ίωνας Βόλου
  8. Ελευθεριακός-Αιολικός Βόλου
  9. ΑΕ Τρικάλων-Τρίκαλα 14 Φούντας
  10. ΕΑΛ-Δαναοί Τρικάλων

Από εκεί και πέρα τα ζευγάρια στη δεύτερη φάση προκύπτουν ως εξής:

    1. Νικητής Α1 – Νικητής A4
    2. Νικητής Α2 – Νικητής Α3
    3. Νικητής A10 – Νικητής Α9
    4. Νικητής A6- Νικητής Α5
    5. Νικητής A7 – Νικητής Α8

Στη συνέχεια η τρίτη φάση διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Νικητής Β15-Νικητής Β14

Όπως αναφέρει η ΕΣΚΑΘ στο final four προκρίνονται οι νικητές των αγώνων Β11, Β12, Β13 και Γ16.

Στα απλά θέματα, όπως έχει γίνει γνωστό, οι αγώνες για το φετινό final four θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 7-8 Ιανουαρίου 2023 στα Τρίκαλα, με τη διοργάνωση να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Τρικαλινού προπονητή Χρήστου Γκότα που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2021 χτυπημένος από τον κορωνοϊό σε ηλικία μόλις 49 ετών…

Τα πιο σύνθετα αφορούν τη διαδικασία με την οποία έγινε η κλήρωση. Θα παρατηρήσει κανείς ότι οι ομάδες της Α2 ΕΣΚΑΘ είναι γηπεδούχες. Από εκεί και πέρα όμως θα δει κανείς ότι τα περισσότερα ζευγάρια της πρώτης φάσης απαρτίζονται από ομάδες της ίδιας περιφερειακής ενότητας! Αυτό έγινε εσκεμμένα από την επιτροπή της ΕΣΚΑΘ, ώστε ο θερμός του κυπέλλου να αποκτήσει χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικότητας για να προκύψουν (όσο αυτό είναι δυνατόν) οι πιο δυνατές ομάδες από κάθε νομό!

Όλα τα παραπάνω βέβαια αφορούν το κύπελλο της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2022-23, αλλά η ΕΣΚΑΘ προετοιμάζεται φέτος (εν έτει 2022) να πραγματοποιήσει και το final four της προπέρσινης περιόδου, της 2020-21 δηλαδή, με τα παιχνίδια να μην διεξάγονται τότε λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού! Δύο χρόνια μετά δηλαδή, η ΕΣΚΑΘ ετοιμάζεται να καλέσει τις ίδιες ομάδες, δηλαδή τις Ανόρθωση, Ίωνα Βόλου, ΓΣ Σοφάδων και ΑΟΤ να δώσουν με τις τωρινές προφανώς συνθέσεις, τα παιχνίδια που είχαν αναβληθεί τότε για να προκύψει κυπελλούχος!

Ήδη, ο σχεδιασμός προβλέπει οι αναμετρήσεις να διεξαχθούν στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου, το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου 2022 (για να μην μπερδέψουμε και τις χρονιές…)και μάλιστα η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Παναγιώτη Καραγκούνη, σπουδαίου Βολιώτη παράγοντα του Αθλητισμού και προπονητή, που είχε φύγει σε ηλικία 69 ετών, τον Απρίλιο του 2020.

Σίγουρα, το ενδιαφέρον για το κύπελλο ΕΣΚΑΘ αποκτά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φέτος. Οπότε αναμένονται και οι τελικές ανακοινώσεις αλλά και η καταγραφή και διατύπωση των απόψεων των ομάδων.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.