Βοσνιάδης: «Με λίγα πράγματα του χρόνου, θα είμαστε πολύ πιο ισχυροί»

Δεν θέλησε να ψάξει για δικαιολογίες για την ήττα στη διαιτησία ο Αλέκος Βοσνιάδης και στάθηκε περισσότερο στο γεγονός ότι δεν κατάφερε η ομάδα του να αξιοποιήσει τις τελικές που είχε. Για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό σημείωσε «παίζουμε για τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι και για την καλύτερη θέση που μπορούμε να πετύχουμε για την ομάδα μας», ενώ για την χρονιά που ολοκληρώνεται σχολίασε «είναι μια πολύ καλή χρονιά για εμάς, η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση για την επόμενη».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης:
“Ένα πολύ καλό παιχνίδι, αλλά άδικο το αποτέλεσμα για εμάς. Μία φάση και ένα δοκάρι που μας βρήκε «ανοιχτούς» ο αντίπαλος, θα έπρεπε να έχουμε πάρει περισσότερα απ’ αυτό το παιχνίδι. Ήταν το τελευταίο ματς μπροστά στον κόσμο, θέλαμε να το κερδίσουμε και να κρατήσουμε όσο πιο ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα τη θέση μας. Ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, μ’ αυτόν τον τρόπο που ήρθε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την όλη προσπάθεια της χρονιάς, ευχαριστούμε και τον κόσμο, που παρά το αποτέλεσμα στο τέλος, χειροκρότησε την ομάδα. Ήταν μία μέρα που θέλαμε να κερδίσουμε και για τον Μανώλη, αλλά αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Πάμε να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι και να κλείσουμε τη χρονιά, πιστεύω, όμορφα, όπως τη φτιάξαμε από κάποιο σημείο και μετά, έχοντας συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.
Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι η χρονιά άρχισε με διαιτητικά λάθη με τη Βέροια και κλείνει με τον ίδιο τρόπο, σημείωσε «Σφυρίγματα δίνονται, το λέω πάντα. Ας κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες μας και να αποφεύγαμε τα λάθη που κάναμε και θα είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Εγώ επικεντρώνομαι στην ομάδα στο τι θα μπορούσε να κάνει και στο τι δεν έκανε κι αν πω κάτι άλλο, για τον διαιτητή, θα φανεί σαν δικαιολογία. Η ομάδα μας δικαιούται περισσότερα πράγματα, της αξίζουν συγχαρητήρια και με την όποια στραβή μ ας τύχει την πάμε αλλού και χάσουμε και το δίκιο μας. Η ομάδα μας φέτος, έπεισε τον κόσμο και με λίγα πράγματα του χρόνου, θα είναι πολύ πιο ισχυρή τη νέα σεζόν. Ας τελειώσουμε με το καλό τη χρονιά. Είμαστε μία ομάδα που θα ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία από εκείνη που είχε ξεκινήσει πέρυσι και μας έχει παραδεχθεί όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα που ασχολείται με την κατηγορία. Νομίζω έχουμε αλλάξει τελείως την κατάστασή μας. Ηρεμα να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να είμαστε δυνατοί και την επόμενη χρονιά.
Η ομάδα μας είναι αθλητική. Αλλάξαμε μετά το 15’ το σχηματισμό με τον οποίο αμυνόμασταν κι αμέσως πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού κι από το 17’ και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου θα έπρεπε να είχαμε ανοίξει το σκορ. Δεν μπήκαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά γενικά η πίεση της ομάδας πήγε μέχρι το τέλος και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει και να είχε γυρίσει το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από τη γενική παρουσία της ομάδας. Είναι καλοί αθλητές και αν και βρισκόμαστε στο τέλος μιας ιδιαίτερα απαιτητικής χρονιάς, με απουσίες, με κρούσματα κορωνοϊού και παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο ή Πέμπτη-Κυριακή, άλλη ομάδα δεν θα άντεχε με όλα αυτά που περάσαμε.
Για τον Μάνο Αποστολίδη σημείωσε «Επιλέξαμε να κάνει το τελευταίο παιχνίδι του μπροστά στον κόσμο. Είναι ένα παιδί από τη σεζόν 2013-2014 που ήταν από τους πρωταθλητές και θέλαμε να τον τιμήσουμε. Ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά του. Επιλέξαμε να έρθει αυτή τη χρονιά πίσω και σιγά-σιγά να τον βάλουμε και στο τιμ. Οι ομάδες που έχουν συνέχεια, είναι αυτές που σέβονται την ιστορία τους και σέβονται κι αυτά τα παιδιά. Νομίζω ότι ο Μάνος ήταν ένα παιδί που τίμησε την ομάδα και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι φεύγει «γεμάτος» και ικανοποιημένος. Έτσι πρέπει να είναι η Νίκη Βόλου. Να τιμά αυτούς που την τιμάνε και να υπάρχει συνέχεια. Ο Μανώλης πιστεύω θα είναι και τα επόμενα χρόνια εδώ. Συγχαρητήρια για την πορεία του και για το πόσο ηθικός ήταν, μιας και είχα την τύχη να τον συναντήσω και σε άλλες ομάδες, μιας και ήταν επιλογή μου να έρθει (στον Απόλλωνα, στην Λάρισα). Επέλεξα να έρθει σε εμάς, γιατί πέρυσι ήταν «πικραμένος», μιας και στο ξεκίνημα έφυγε. Να είναι πάντα έτσι τα πράγματα στη Νίκη Βόλου και να τιμά τα παιδιά που προσέφεραν πολλά.

Σχετικά με το γεγονός ότι χάνεται η τρίτη θέση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ Β’ –μιας και κέρδισε η Ξάνθη- σημείωσε «Έχω πει και σε περίοδο που ήμασταν καλά, ότι μπορεί να συμβεί κάτι και να χάσεις, όπως έγινε σήμερα. Στη Λάρισα χάσαμε απίστευτο τετ-α-τετ με τον Βασιλείου (μπήκε μέσα στα δίχτυα) κι από ένα κόρνερ στο αμέσως επόμενη φάση δεχθήκαμε γκολ. Τέτοια συμβαίνουν, όπως συνέβη και σήμερα. Παίζουμε για τη νίκη στο επόμενο παιχνίδι και για την καλύτερη θέση που μπορούμε να πετύχουμε για την ομάδα μας. Είμαστε μέσα στο στόχο μας, να βρισκόμαστε στην πρώτη εξάδα, εννοείται ότι θέλαμε και ψηλότερη θέση, αλλά πιστεύω ότι ολοκληρώνουμε μία πολύ καλή χρονιά, η οποία μπορεί να αποτελέσει βάση για την επόμενη.

Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο ματς με τον Πανσερραϊκό και παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή χρονιά, τόνισε «Έχουμε προβλήματα. Δύο κόκκινες σήμερα, υπάρχει και τραυματισμός. Να δούμε ποιοι θα είμαστε κι εμείς θα πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για την ομάδα μας (σ.σ. Παναγιωτίδης και Μιράντα αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη και τραυματίστηκε ο Κυριακίδης, οποίος αντικαταστάθηκε). Θα δούμε. Πάμε να παίξουμε το τελευταίο μας παιχνίδι και μετά να βάλουμε μία σειρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.