Ξηροφώτος: «Απίστευτο αυτό που είδαμε από τον διαιτητή Τσαμούρη»

Αντιδράσεις από τον Ολυμπιακό Βόλου για τα σφυρίγματα στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό

Στη διαιτησία του αγώνα με τον Πανσερραϊκό στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, κάνοντας λόγο για πολλά και συνεχή φαλτσοσφυρίγματα του Αλέξανδρου Τσαμούρη, τονίζοντας ότι αυτός κράτησε όρθιο τον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα:

Πέτρος Στοΐλας (προπονητής Πανσερραϊκού): «Γνωρίζαμε ότι έχουμε να παίξουμε με έναν αντίπαλο πολύ δυνατό, σκληρό με την έννοια ότι αν εξαιρέσουμε ένα παιχνίδι, όλα κρίνονταν στο γκολ-θετικά η αρνητικά- οπότε χρειαζόταν υπομονή, καρδιά και μυαλό, και όχι τόσο η ποιότητα γιατί ήταν ένα ντέρμπι, αγωνιστικό αλλά και δύο ομάδων με ιστορία, που σίγουρα η κατηγορία δεν τους αρμόζει. Έτσι, το ματς κύλησε χωρίς ευκαιρίες, με μονομαχίες και στατικές φάσεις με μεγάλες μπαλιές, και θεωρώ ότι η πιο τυχερή ή και ικανή ομάδα θα έπαιρνε τη νίκη στο γκολ. Εμείς ήρθαμε πρώτοι στο γκολ και μετά διαχειριστήκαμε ανάλογα το παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι θα πάει με τον ίδιο τρόπο. Δεν απειληθήκαμε με καθαρή φάση, αλλά με στημένες από τον αντίπαλο και ήρθε η νίκη. Αν είναι δίκαιη ή όχι, μπορώ να πω ότι όλα τα αποτελέσματα θα ήταν δίκαια ή άδικα με δικαιότερο ίσως αυτό της ισοπαλίας. Αλλά δεν μπορώ ν’ αναιρέσω τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών μου, ερχόμενοι από ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι με τη Βέροια. Φρεσκάραμε λίγο και όσο έπρεπε την ομάδα και εν τέλει πήραμε μία δίκαια νίκη. Σε όλες τις ομάδες η άμυνα δίνει τα αποτελέσματα  αλλά και τα πρωταθλήματα».

Στέφανος Ξηροφώτος (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου): «Είδατε κι εσείς ότι χάσαμε με μισή φάση αλλά και ότι ο διαιτητής Τσαμούρης ήταν ο πρωταγωνιστής. Όλος ο κόσμος ασχολούνταν μαζί του, κράτησε όρθια την ομάδα του Πανσερραϊκού στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να μας εκνευρίσει. Τα κόρνερ τα έδινε άουτ και τα πλάγια ανάποδα, στις πιο απλές φάσεις. Δεν συνηθίζω να μιλάω για τη διαιτησία, απλά ήταν απίστευτος. Δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια του Πανσερραϊκού, αλλά αυτό που είδαμε με αυτόν τον διαιτητή ήταν απίστευτο. Δεν θέλω να φανταστώ ότι υπάρχουν τόσο κακοί διαιτητές στην κατηγορία. Είχα καιρό να δω κάτι τέτοιο όπως σήμερα. Όλες οι αμφισβητούμενες αλλά και καθαρές φάσεις πήγαν στον αντίπαλο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, δεν θυμάμαι άλλη τελική του Πανσερραϊκού. Στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που περίμενε πότε θα δεχθεί γκολ. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα γκολ και σε αμφισβητούμενες φάσεις εντός περιοχής, σε τουλάχιστον 15 σε όλο το παιχνίδι τις καθάριζε ο διαιτητής. Μετά με συνεχόμενα σφυρίγματα τους βοήθησε να τελειώσει το παιχνίδι. Μείναμε με μία πικρία. Δεν μπορώ να πω ότι η εμφάνισή μας ήταν αυτή που θέλαμε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χάσαμε ένα παιχνίδι αδίκως. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν, ή να φύγουμε εμείς.

Ποια είναι η αδυναμία που έχει η ομάδα; Καμία αδυναμία δεν βλέπω. Αυτή που ήθελε να κερδίσει σήμερα, πίεζε και έκανε ευκαιρίες ήταν ο Ολυμπιακός Βόλου και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούταν να χάσει. Όσον αφορά το βάθος στον πάγκο, το σημαντικό είναι να παίζεις κάθε φορά με την καλύτερη και πιο φρέσκια ενδεκάδα, και θεωρώ ότι η ομάδα ήταν πολύ καλή και φρέσκια και είναι στα συν της όπως και σ’ αυτά της προπονητικής διαδικασίας. Περιμένουμε και την επιστροφή κάποιων παιδιών, αλλά κι εμείς εμπιστευόμαστε και είμαστε ευχαριστημένοι από τα παιδιά αυτά. Δεν ξέρω αν οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν ηθελημένες ή όχι, αλλά πραγματικά ήταν ο πρωταγωνιστής».

Νίκος Μπουτζίκος (παίκτης Ολυμπιακού Βόλου): Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Το παιχνίδι κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα των Σερρών ήταν καλύτερη από εμάς, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω, αλλά σε μία φάση ευτύχησε και έβαλε το γκολ. Πιέσαμε στη συνέχεια, αν και στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμαστε όπως θα θέλαμε και έχουμε συνηθίσει να είμαστε. Συνεχίζουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από το να βάλουμε κάτω τα πράγματα. Να δούμε τι έφταιξε, να προσπαθήσουμε παραπάνω και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι να κερδίσουμε, κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλά. Κυριακή-Τετάρτη δίνουμε μία μάχη και θέλουμε να συνεχίσουμε όλοι σ’ αυτόν τον ρυθμό».

Αλέξανδρος Ζέρης (ποδοσφαιριστής Πανσερραϊκού):  «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ντέρμπι μεταξύ δύο καλών ομάδων της κατηγορίας, που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Το παιχνίδι θα κρινόταν στο γκολ και ευτυχήσαμε εμείς να το βάλουμε. Εμείς συνεχίζουμε με στόχο την άνοδο και καλή επιτυχία στην ομάδα της πόλης μου, τον Ολυμπιακό Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.