Ζητά από Αυγενάκη να πάρει θέση η ΠΑΕ Νίκη Βόλου με επιστολή της

Επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Νίκο Παπακωνσταντίνου, απέστειλε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, και ουσιαστικά ζητά από αυτόν πάρει θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν και τα οποία αποτελούν προϊόν καταστρατήγησης της δικής του απόφασης για απαγόρευση μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών του Αιγάλεω.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ότι δεν τηρήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι όροι που τέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης της Γ.Γ.Α. για τη διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα γίνεται λόγος για παρουσία μίας οργανωμένης ομάδας 100 περίπου ατόμων, οπαδών του Αιγάλεω, οι οποίοι έφεραν λοστούς, καδρόνια και πέτρες και που εισήλθαν παράνομα στο Στάδιο τέσσερις ώρες πριν την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Ακόμη στην επιστολή τονίζεται η αδυναμία της Αστυνομικής Διεύθυνσης να απομακρύνει τους συγκεκριμένους οπαδούς και η “λύση” που δόθηκε για την παρουσία τους στην κερκίδα για όλη τη διάρκεια του αγώνα μετά από την αφαίρεση των «πολεμοφοδίων”.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού,

«Την περασμένη Κυριακή 02/02/2020 και ώρα 15:00 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, το παιγνίδι της 18ης αγωνιστικής της Football League μεταξύ των ομάδων ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ – ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο.

Για το συγκεκριμένο παιγνίδι και μετά από τις σχετικές εισηγήσεις, ανακοινώθηκε προσωπικά από εσάς στις 29/01/2020 (ΑΔΑ: 9ΕΣΔ4653Π4-4ΨΑ) απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας ΑΙΓΑΛΕΩ Α.Ο, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Βρισκόμαστε σήμερα 03/02/2020 στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε ότι ΔΕΝ τηρήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές οι όροι που τέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δικής σας απόφασης, για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Βρεθήκαμε στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να διαχειριστούμε μια εξόχως προβληματική κατάσταση, την οποία προκάλεσε η μη τήρηση της νομιμότητας, γεγονός αδιανόητο για μια στοιχειωδώς ευνομούμενη κοινωνία. Οργανωμένη ομάδα 100 περίπου ατόμων, οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας (φέροντες λοστούς, καδρόνια και πέτρες) παραβίασαν και εισήλθαν παράνομα στο Στάδιο τέσσερις ώρες πριν την διεξαγωγή του παιγνιδιού.

Παρά το γεγονός ότι η οικεία Αστυνομική Δ/νση ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και έσπευσε στο Στάδιο με ισχυρές δυνάμεις, δήλωσε αδυναμία να τους απομακρύνει και στο τέλος μας επέβαλε ως “λύση” τον “αφοπλισμό” τους και την παρουσία τους στο Στάδιο για όλη τη διάρκεια τους παιχνιδιού -παρά τις συνεχείς συστάσεις μας για την εφαρμογή του Νόμου και της δική σας απόφασης.

Σας παρακαλούμε θερμά να προβείτε σε σχετική έρευνα, καθώς και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με τη μη τήρηση των όρων διεξαγωγής και των αποφάσεων που εσείς προσωπικά, ως αρμόδιος Υφυπουργός, υποδείξατε. Είμαστε στη διάθεσή σας να καταθέσουμε όλα τα σχετικά στοιχεία που αποδεικνύουν όσα καταγγέλλουμε».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.