“Ζητώ δημόσια συγγνώμη απ’ όλον τον οργανισμό της Νίκης για την ψήφο υπέρ του ΝΠΣ”

Τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης στη Γενική Συνέλευση

Στη σημερινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Νίκης Βόλου στο ξενοδοχείο Volos Palace με αρκετά  μάλιστα μεγάλη συμμετοχή, ακόμη και από μη μέλη, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου, πρόεδρος της Γ.Σ. ορίστηκε ο Κώστας Γαργάλας και γραμματέας η Έλενα Νταβλέρη, με τον πρώτο να τονίζει ότι η διαφορετικότητα των απόψεων πρέπει να περιφρουρηθεί.

Αρχικά, ο απερχόμενος πρόεδρος Στέργιος Φάτσης εξήγησε τους λόγους που επισπεύστηκε η διεξαγωγή των εκλογών, παρότι θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και έξι μήνες μετά τη λήξη της θητείας του Δ.Σ.

Ως αιτίες ανέφερε ότι λήγει η θητεία του Δ.Σ., ότι έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός του τμήματος μπάσκετ, ότι κάποια τμήματα, όπως του πόλο, του στίβου και της κολύμβησης έχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις, ότι υπάρχουν συμφωνητικά έως τις 30/6 που αφορούν την ΠΑΕ, όπως για την παραχώρηση του Π. Μαγουλάς στην ακαδημία και δεν θα ήθελε ο ίδιος να υπογράψει κάτι, που θα το έβρισκε μπροστά του ο νέος πρόεδρος, θεωρώντας το unfair.

Ακόμη επεσήμανε ο κ. Φάτσης ότι λήγουν τα πιστοποιητικά έγγραφα σε κάποιους οργανισμούς λόγω και της λήξης της θητείας του Δ.Σ. και υπάρχει ο κίνδυνος να κλειδωθεί ο σύλλογος έξω από το τραπεζικό σύστημα και το ΕΦΚΑ και να δημιουργηθούν προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Η συγγνώμη για τον ΝΠΣ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα που κατηγορήθηκε από τους οργανωμένους ειδικά κι όχι μόνον ότι ως δημοτικός σύμβουλος ψήφισε υπέρ της παραχώρησης των εγκαταστάσεων της Αλλης Μεριάς στην ΠΑΕ ΝΠΣ και ζήτησε μία αντρίκεια συγγνώμη.

Συγκεκριμένα ο κ. Φάτσης τόνισε: «Βρέθηκα, επειδή ψήφισα κάτι για τον ΝΠΣ αντινικιώτης και Μπεϊκός. Επί δημαρχίας Σκοτινιώτη και επί προεδρίας ΔΗΠΕΘΕ Μαβίδη ζήτησε ο Ολυμπιακός Β. την Άλλη Μεριά για 25 χρόνια και αποφάσισε τον ΔΗΠΕΘΕ να το δώσει για δέκα χρόνια, από το 2013 έως το 2023 με την προϋπόθεση ότι θα ρίξουν χρήματα, γύρω στις 250.000, και θα βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις.

Κάποια στιγμή το 2023, που δεν υπήρχε αίτημα για παραχώρηση από τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν διεκδικούσε και πάλι τον συγκεκριμένο χώρο και ήρθε μία αίτηση σε συμφωνία με τους κατοίκους της Αλλης Μεριάς να δοθεί ο χώρος στον Ερασιτέχνη ΝΠΣ.

Την ημέρα εκείνη στο ΔΗΠΕΘΕ ήταν δέκα άνθρωποι, οι εννιά της πλειοψηφίας, και έμεινα τελευταίος εγώ. Δεν έπαιξε κανένα ρόλο η ψήφος μου. Η παραχώρηση είχε περάσει από την πλειοψηφία και δεν έπαιξε ρόλο η ψήφος μου μαζί σας είμαι ότι δεν έπρεπε να πάω. Μαζί σας είμαι ότι θα μπορούσα να πω όχι.

Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη απ’ όλον τον οργανισμό της Νίκης Βόλου, αν έκανα λάθος κίνηση. Δεν έδωσα ποτέ αφορμή, παρόλο που συμμετείχα σε εκατοντάδες δημοτικά συμβούλια ή σε συμβούλια ΔΗΠΕΘΕ. Δεν έδωσαν αφορμή σε καμία περίπτωση. Κακιά στιγμή; Κακιά στιγμή. Το δέχομαι. Το παίρνω πάνω μου 100%.

Στην ακαδημία ποδοσφαίρου του ΝΠΣ το 30% είναι παιδιά Νικιώτικα. Αρα ο Φάτσης δεν πήγε ποτέ προς τον Μπέο. Ο Φάτσης δεν ψήφισε ποτέ υπέρ του Μπέου. Και στη Νίκη να μην ήμουνα, πάλι δεν θα ψήφιζα Μπέο, γιατί δεν είναι της αισθητικής μου.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Φάτσης. Το πρόβλημα Μπέου είναι γενικότερο στη Ν. Ιωνία. Μου ζητούσαν γονείς για τα παιδιά τους τα δελτία τους φοβισμένοι. Το πρόβλημα είναι ότι η Νέα Ιωνία ψηφίζει 60% Μπέο. Ο Φάτσης δεν ψήφισε ποτέ Μπέο ούτε πρόκειται.

Μου είπαν ότι χρησιμοποίησα τη Νίκη για να κάνω πολιτική καριέρα. Μπορείτε να μου πει τι πολιτική καριέρα έκανα; Μήπως ακούσατε να έχω καμία έμμισθη θέση, μήπως ακούσατε να βόλεψα κάποια από τα παιδιά μου. Για ένα ονόρε μπήκα και προσπαθούσα από κει να βοηθήσω τον σύλλογο, γιατί έρχονταν αιτήματα για τους ξενώνες και για άλλα θέματα».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.