Ας σοβαρευτούμε επιτέλους

Η Ελλάδα μας, περνά μια βαθιά, πολιτική και οικονομική κρίση, η οποία ολοένα και γίνεται εντονότερη.
Πολιτική, διότι τα κόμματα συνεχίζουν να ακολουθούν δρόμους παλαιοκομματικούς και οικονομική διότι πέντε χρόνια τώρα, βυθισμένοι στην ύφεση, δεν προγραμματίζουμε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Πριν τις εκλογές, τα περισσότερα κόμματα εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, συναίνεσαν και ψήφισαν τα μέτρα που μας επέβαλλαν οι δανειστές μας. Έκριναν, ότι δεν μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν την Ευρώπη και αυτό έγινε μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να πτωχεύσει.

Χαρήκαμε όλοι οι Έλληνες, γιατί πιστέψαμε ότι επιτέλους τα κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, θα βαδίσουν ενωμένα για να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς όμως, ενώ τα προβλήματα γίνονται ολοένα και πιο επώδυνα έως επαχθή για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, παρακολουθούμε ένα παίγνιο του παραλόγου. Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κόμματα τα οποία ψήφισαν όλα τα μέτρα, σήμερα κουνούν το δάχτυλο τους στην κυβέρνηση και αρνούνται να ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία θα αλλάξουν όντως την ζωή μας προς το χειρότερο.

Εν αναμονή της συζήτησης, που θα διεξαχθεί στην Βουλή έως την Παρασκευή, περιμένουμε να ακούσουμε τις καλύτερες λύσεις, που θα προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Να υπάρξει μια γόνιμη συζήτηση, η οποία θα οδηγήσει σε αποφάσεις, που θα ελαφρύνουν τις σκληρές από την Ε.Ε. επιβαλλόμενες λύσεις.

Τα μέτρα, όντως είναι πολύ σκληρά και πολλοί είναι οι οικονομολόγοι, οι οποίοι δεν τα πιστεύουν και αξιολογούν ότι θα φτωχύνουν κι άλλο την Ελλάδα, οδηγώντας την πάλι σε υφεσιακούς ρυθμούς. Σήμερα, τα κόμματα, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν τον τόπο με τις γνωστές, ολέθριες για τον ελληνικό λαό πολιτικές τους, θα πρέπει να είναι περισσότερο σοβαρά και συμβουλευτικά.
Ο ελληνικός λαός το γνωρίζει ότι τα μέτρα είναι όλα εναντίον του. Γνωρίζει επίσης ότι οι κορώνες της αντιπολίτευσης δεν θα φέρουν κάποια αλλαγή και δεν θα τα ελαφρύνουν. Έχουν κατανοήσει επίσης οι Έλληνες ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν απολύτως τίποτε να προτείνουν ώστε να ελπίζουμε σ΄ αυτά.

Προς τι λοιπόν οι εντάσεις και οι ενστάσεις, όταν γνωρίζουμε ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι, τις ίδιες αποφάσεις θα έπαιρναν; Οι εποχές άλλαξαν και πλέον οι Έλληνες δεν πείθονται από τον λόγο και την ένταση της φωνής των κυβερνώντων και των αντιπολιτευομένων. Δυστυχώς, δεν τους πιστεύουν.

Θέλουν λύσεις και αν έχουν ας τις πουν, αν όχι, τότε ας σιωπήσουν, διότι γνωριζόμαστε πολύ καλά πλέον σε αυτή τη χώρα. Ξέρουμε τι μπορεί ο καθένας. Όλα τ’ άλλα είναι για να παραμυθιαζόμαστε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.