Και τώρα φανείτε χρήσιμοι

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την χώρα με τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου που καλείται να υλοποιήσει το 3o μνημόνιο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μεταλαμπαδεύει την αποφασιστικότητά του στους υπουργούς του. Ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας τις μεγάλες ευθύνες που έχει απέναντι στη χώρα και την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ελληνικός λαός περιέγραψε χθες τους στόχους της κυβέρνησης στέλνοντας αυστηρά μηνύματα στους συνεργάτες του και δίνοντας σαφείς εντολές. Το μνημόνιο θα εφαρμοστεί δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός και μπορεί να υπάρχουν για μας δύσκολες αποφάσεις, αλλά δεν πρέπει ούτε ώρα να καθυστερήσουμε στην υλοποίησή του, ενώ περιέγραψε και τις θετικές του δράσεις, όπως είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η αδήλωτη εργασία και οι αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, ο εργαζόμενος κόσμος με την ρύθμιση της αγοράς με στόχο την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ο κ. Τσίπρας έθεσε τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους Έλληνες, όπως είναι αυτό της Υγείας η οποία χρειάζεται σοβαρές μεταρρυθμίσεις, της Παιδείας και της Έρευνας, ζητήματα που χρειάζεται να γίνει ευρύς διάλογος.

Η κυβέρνηση ειδικά στα θέματα Παιδεία δεν θα πρέπει να βιαστεί λαμβάνοντας αποφάσεις για αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος και των βιβλίων. Αρκετές κυβερνήσεις στο παρελθόν έπαιξαν πάνω στις πλάτες της Παιδείας και για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα θα πρέπει τα κόμματα, οι εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς να καθίσουν στο τραπέζι της διαβούλευσης.

Σημαντική ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού για τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε με τους τρεις κύκλους. Ο πρώτος κύκλος είναι το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής, στο οποίο θα συμμετέχουν παραγωγικά και οικονομικά επιτελεία.
Ο δεύτερος κύκλος το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής στο οποίο θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας και ο τρίτος κύκλος το ΚΥΣΕΑ το οποίο θα συνεδριάζει για να χαράζει πολιτική.

Στο πέρασμα του χρόνου είναι αλήθεια ότι έχουμε ακούσει πολλές μεγαλοστομίες από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, όπως επίσης και νουθεσίες στους υπουργούς τους. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό, αλλά αυτή τη φορά ελπίζουμε μετρώντας ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος, θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά ώστε να φανούν χρήσιμοι. Και όπως είπε ο πρωθυπουργός, πολύ επιτυχημένα, οι υπουργοί είναι για να παράγουν έργο και όχι να γεμίζουν τις πρωινές εκπομπές των καναλιών με το ατέλειωτο μπλα-μπλα τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.