Το μόνο που δεν θέλουμε είναι ο εθνικός διχασμός

Οι ακραίες θέσεις από όποια πλευρά και να εκφράζονται, ιδίως σε εθνικά θέματα που αγγίζουν ευαισθησίες ανθρώπων και το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, είναι καταδικαστέες, από όπου και αν προέρχονται.

Την ώρα που η πατρίδα περνά μια από τις δυσκολότερες εποχές της ιστορίας της και ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης, το μόνον που δεν χρειάζεται είναι να οξύνονται θέματα και μάλιστα εθνικά που πρέπει να μας βρίσκουν ομονοούντες. Δεν γνωρίζω γιατί ο κ. Χατζηνικολάου η κάποιος άλλο στην εκπομπή του, ρώτησε τον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη να μάθει την άποψή του για τη γενοκτονία των Ποντίων. Ένα θέμα που έχει τελειώσει εδώ και χρόνια από την Βουλή των Ελλήνων και τη Διεθνή Κοινότητα, εκτός των Τούρκων. Ο κ. Φίλης είπε την άποψή του και χαρακτήρισε τη γενοκτονία, εθνοκάθαρση. Γνωστή η ευαισθησία των Ελλήνων Ποντίων για το θέμα αυτό και είναι γεγονός ότι μέρες έβραζε η κοινωνία για την άστοχη επιστημονική απάντηση του υπουργού.

Ο κ. Φίλης μπορεί να έχει τη δική του άποψη και να την εκφράζει. Ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδας όμως δεν έχει δική του προσωπική άποψη, αλλά μόνον Εθνική, διότι υπηρετεί την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Με αυτή την επισήμανση θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η εκφρασθείσα άποψη του υπουργού και όχι με την ακραία που αντιμετωπίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κυρίως από τη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή, με την έξαψη εθνικών παθών. Όπως ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, που επιμένω ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτή την τοποθέτηση είπε την άποψή του, έτσι και οι Έλληνες Πόντιοι που έχασαν εκατοντάδες χιλιάδες δικούς τους ανθρώπους, ελεύθερα θέλησαν να διαμαρτυρηθούν.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν ήταν δημοκρατική η στάση τους, σε έναν πολιτικό όπως είναι ο κ. Κουμουτσάκος, οποίος έχει αγωνιστεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό και ειδικά για το θέμα της καταγραφής της Γενοκτονίας, να υβρίζεται, να προπηλακίζεται από οργισμένους που θέλησαν να πουλήσουν εθνικοφροσύνη για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους, όπως οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Στην Ελλάδα αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού», είναι η Δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση την οποία δεν πολεμάμε με βρισιές, προπηλακισμούς και όπλα, αλλά με λόγο που θα υπερασπίζεται την άποψή μας. Η Ελλάδα έχει πληρώσει πάρα πολλά από εθνικούς διχασμούς στη διάβα της ιστορίας της και όλα αυτά τα έχουμε πληρώσει ακριβά. Επειδή οι εποχές δεν είναι καλές, την ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί μας, για να επικρατήσει ηρεμία στη χώρα και να απομονώσουμε όλες τις κραυγές και τις ακραίες απόψεις που τις πυροδοτούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.