Ευτυχώς η ανθρωπιά εξακολουθεί να υπάρχει…

Σοβαρό δείγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, έδειξαν αρκετοί συμπολίτες, αλλά και φορείς, στην γνωστοποίηση μέσω της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ και του magnesianews.gr, της περίπτωσης μιας οικογένειας συμπολιτών, όπου η σύζυγος και μητέρα, προσβλήθηκε πρόσφατα από καρκίνο, με συνέπεια να πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες σε νοσοκομείο, εκτός Μαγνησίας.
Η οικογένεια ωστόσο, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς το ζευγάρι είναι άνεργο εδώ και χρόνια και η κόρη τους, σταμάτησε τις σπουδές της εδώ και μήνες, μιας και δεν υπήρχε τρόπος συνέχισης… Παράλληλα, κανένας από τους φορείς στους οποίους απευθύνθηκαν δεν έδειξε απτή συμπαράσταση.
Η 47χρονη γυναίκα διαπιστώθηκε πριν τρεις περίπου εβδομάδες ότι πάσχει από καρκίνο και με επείγον παραπεμπτικό από το Νοσοκομείο του Βόλου, έγιναν οι πρώτες θεραπείες στο Πανεπιστημιακό.
Αυτή την εβδομάδα ωστόσο, αναμένεται η πρόταση του ογκολόγου, με την οποία θα παραπέμπεται σε ένα από τα Νοσοκομεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων ή Πάτρας, ώστε να υποβάλλεται σε θεραπεία.
Η νοσηλεία και η ιατρική αντιμετώπιση, γίνεται από τα δημόσια νοσοκομεία, με το βιβλιάριο της Πρόνοιας, όμως, απαιτούνται χρήματα, για τις μετακινήσεις, τη διαμονή και τη διατροφή, για το διάστημα κατά το οποίο θα διαρκέσει η θεραπεία.
Στη διάρκεια του πρωϊνού του Σαββάτου, όπως και χθες Δευτέρα, αρκετοί ήταν οι συμπολίτες που διαβάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ, θέλησαν να προσφέρουν είτε την ηθική, είτε την οικονομική τους ενίσχυση στην οικογένεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το «Γολγοθά» της αρρώστιας, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.