Ανδρόνικος: «Η ζωή όπως και η μουσική… μας επιφυλάσσει εκπλήξεις»

Στο «Ράδιο Ένα» μίλησε ο καλλιτέχνης, με αφορμή το νέο τραγούδι του «Τάχα αληθινό»

Το «Ogdoo Music Group» γίνεται η μουσική στέγη του Κύπριου τραγουδιστή Ανδρόνικου, ο οποίος παρουσίασε το νέο του τραγούδι «Τάχα αληθινό», μόλις τον Νοέμβριο σε μουσική Νίκου Μέρτζανου και στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου. Ο καλλιτέχνης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στο πολιτιστικό ένθετο του Ηλία Κουτσερή για την πορεία του στο τραγούδι μέχρι τώρα, τα συναισθήματά του σχετικά με τις συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες, τις δύο πατρίδες του και, φυσικά, τον πετυχημένο συνδυασμό θεάτρου και μουσικής που τόσο αγαπά.

Είστε ένας καλλιτέχνης που έχετε ήδη συνεργαστεί με πολλά σημαντικά ονόματα της μουσικής σκηνής. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ευγνώμων για την μικρή μου πορεία έως τώρα και για τις συνεργασίες με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, και τους ευχαριστώ πολύ δημόσια για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Την αρχή της πορείας μου και του «ταξιδιού μου» δεν μπορώ ακόμα να την αξιολογήσω, αλλά το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι με εμπιστεύτηκαν κάποια άτομα και αισθάνομαι ικανοποίηση, χαρά και τιμή που έχω αυτά τα τραγούδια. Εύχομαι να μπορώ να ανταπεξέλθω μουσικά, καθώς έχω ευθύνη απέναντί τους.

Με τον Νίκο Μερτζάνο και τη Βίκυ Γεροθόδωρου, που υπογράφουν το νέο τραγούδι , συνεργάζεστε για πρώτη φορά;

Ναι, συνεργάζομαι πρώτη φορά μαζί τους. Είναι πολύ ωραία γνωριμία, «χαλαρή» θα μπορούσα να πω. Βέβαια, η συνεργασία πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας, δηλαδή την περίοδο της καραντίνας και του εγκλεισμού, που δεν θύμιζε σε τίποτα την προ κορωνοϊού εποχή ειδικά για εμάς (σ.σ. τους καλλιτέχνες). Παρ ‘όλα αυτά είχαμε την ευκαιρία και την τύχη να δουλέψουμε και να πειραματιστούμε τουλάχιστον σταδιακά με νέους ήχους, με νέα τραγούδια και να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο δημιουργικά, κάνοντας αυτό που αγαπάμε τόσο πολύ. Ευχαριστώ τον Νίκο για την εμπιστοσύνη, για τη μελωδία του, για την παρέα του, γι’ αυτά που κάναμε και γι’ αυτά που θα κάνουμε. Από την άλλη ευχαριστώ και τη Βίκυ για τους ίδιους λόγους και για τον στίχο της. Εύχομαι το τραγούδι να βρει τον κόσμο του, την αποδοχή του και να αγαπηθεί με την πάροδο του χρόνου, καθώς… δεν βιαζόμαστε.

Το τραγούδι είναι προπομπός κι άλλου υλικού που θα ακολουθήσει μελλοντικά;

Σίγουρα γίνονται κάποιες σκέψεις και φυσικά συνεργασίες. Δεν θα πω βέβαια ακόμα ότι ετοιμάζεται ολοκληρωμένο άλμπουμ γιατί είναι σίγουρα πολύ νωρίς. Είναι η πρώτη μου συνεργασία με το «Ogdoo» και επίσης είναι μεγάλη και η χαρά μου για την καινούργια δημοσιογραφική στέγη μου. Δεν αποκλείω κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια. Η ζωή και η μουσική μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Ο τόπος καταγωγής σου, η Κύπρος, σας έχει επηρεάσει μουσικά;

Ο συνδυασμός Κύπρου- Ελλάδας πραγματοποιήθηκε από πολύ νωρίς. Είχα ανέκαθεν καλές σχέσεις και δεσμούς με την Ελλάδα από μικρός με πολλά ταξίδια. Επομένως, δεν μπορώ να πω ότι μουσικά ξεκίνησε ξεκάθαρα κάτι από την Κύπρο. Σαφέστατα το ξεκίνημα έγινε στην Κύπρο και οφείλω να το πω αυτό, γιατί είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που ξεκίνησα από το νησί μου με την συνεργασία του αείμνηστου Γιάννη Σπανού. Στην πορεία, όμως, η μουσική συνέχεια, έγινε σχεδόν παράλληλα με την Ελλάδα. Θεωρώ ότι έχω δύο πατρίδες και τα κάνω όλα πάντα παράλληλα και θα συνεχίσω να τα κάνω.
Η μουσική και το τραγούδι δεν είναι το μοναδικό «μικρόβιο», ας το πούμε… έτσι, που έχετε, καθώς συμμετέχετε και ως ηθοποιός σε παραστάσεις…
Ναι, είναι αλήθεια. Βέβαια, το τραγούδι έχει πρώτη θέση στην καρδιά μου γιατί νιώθω πιο άνετα. Οι σπουδές μου όμως ήταν θεατρικές και με ενδιαφέρει το θέατρο. Είναι μέρος ενός άλλου κόσμου που με μαγεύει και με έλκει. Έτσι κι αλλιώς το θέατρο θεωρείται αδελφικός χώρος με το τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια δίνω έμφαση στο τραγούδι και στη δισκογραφία, όμως προσπαθώ να τα συνδυάζω και τα δύο. Μακάρι να προκύψουν δουλειές που θα ήταν χαρά μου και τιμή μου να μπορούσα να τα συνδυάσω και τα δύο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.