«1 χρόνος από τότε που σε πήρα τηλέφωνο και δεν απάντησες…»

Ήταν 9 Απριλίου 2021, ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν η είδηση του χαμού του κορυφαίου Τρικαλινού αγγειοχειρούργου Στέλιου Κούτσια, σε τραγικό δυστύχημα σε κλινική της Λάρισας, συγκλόνιζε την τοπική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η οικογένειά του πένθησε και πενθεί σιωπηλά ένα χρόνο τώρα, τιμώντας τον άνθρωπό της που προσέφερε με περίσσευμα καρδίας στον συνάνθρωπο και στον έχοντα ανάγκη.
Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνό του και αμέσως μετά η οικογένειά του προχώρησε στην παρακάτω, ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά, ανάρτηση:
«1 χρόνος από τότε που σε πήρα τηλέφωνο για
«Καλημέρα πατέρα και καλή επιτυχια στο χειρουργείο» και δεν απάντησες..
1 χρόνος από τότε που πήγες στη δουλειά σου και δεν γύρισες ποτέ…
Θυμάμαι παλιότερα σε συζητήσεις μας, όταν σε ρωτούσα χαρακτηριστικά γεμάτος απορία
«Γιατί χειρουργείς σε αυτή την κλινική?» , ενώ θα μπορούσες
λόγω της θέσης σου σαν καθηγητής και διευθυντής Αγγειοχειρουργικής αλλά και της επιστημονικής σου κατάρτισης, να αποδεχτείς το πλήθος προτάσεων συνεργασίας που σου είχαν κάνει όλες οι μεγάλες και ‘’πολυτελείς’’ κλινικές της Θεσσαλίας.
Η απάντηση σου ήταν κατά λέξιν η εξής:
«Γιώργο, εμένα με νοιάζει όλος ο κόσμος να θεραπεύεται με το μικρότερο δυνατό κόστος, γιατί οι αναμονές στα νοσοκομεία είναι πολύ μεγάλες , οι παθήσεις τους πολύ σοβαρές και οι καιροί είναι δύσκολοι. Και σε ένα ξύλινο παλιό τραπέζι θα χειρουργούσα αρκεί ο κόσμος να βρίσκει την υγειά του………. Επίσης, ο ιδιοκτήτης της κλινικής είναι ‘’φίλος’’ μου……..»
Αυτή ήταν η απάντηση σου που μου έχει μείνει χαραγμένη,
Και πάνω σε αυτή θα ήθελα να πω:
-Η διαχρονική αγάπη σου προς τον συνάνθρωπο , σε έκανε να τον βάζεις πάντα πάνω από τον εαυτό σου ( «αυτό σημαίνει να είσαι ιατρός υιέ μου» έλεγες) . Και ας χειρουργούσες σε μικρές και χαμηλού επιπέδου κλινικές, «αρκεί ο κόσμος να βρεί την υγειά του»…
Αυτό ,υπεράνω όλων, μέχρι την τελευταία σου πνοή…»
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση της οικογένειας:
Πηγή: Larissanet.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.