Αντάρτικο στην κυβέρνηση κάνει η Βαγενά

x-default
«Επιστρέφει» σε συνταξιούχους αυτά που… δεν κόπηκαν σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας!

Σε ευθεία αμφισβήτηση του κυβερνητικού δόγματος προχωρά η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά κάνοντας πράξη την προ ημερών υπόσχεσή της, να δώσει τμήμα της βουλευτικής της αποζημίωσης για την αναπλήρωση μέρους των συντάξεων που κόπηκαν με την απώλεια του ΕΚΑΣ.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Λαρισαία πολιτικός ζητά από συνταξιούχους που τους κόπηκε μέρος της σύνταξης, να της στείλουν email με τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, γράφει τα εξής: «Συνεπής σ’ αυτό που είχα δηλώσει σε σχέση με την κάλυψη από την βουλευτική μου αποζημίωση των χαμηλοσυνταξιούχων που έχασαν ή τους περικόπηκε το ΕΚΑΣ, μέχρις ότου δοθεί οριστική λύση γι’ αυτούς με ισοδύναμα μέτρα, σας καλώ να στείλετε στο email μου [email protected] το ονοματεπώνυμο σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και σαρωμένα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία να φαίνεται πόση ήταν η σύνταξη που παίρνατε πριν την περικοπή του ΕΚΑΣ και πόση είναι σήμερα (εκκαθαριστικό σύνταξης, φωτοτυπία βιβλιαρίου κλπ.).»

Τα παραπάνω φυσικά έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τους πρόσφατους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας το οποίο μάλιστα είχε αντιδράσει έντονα σε δημοσίευμα προ εβδομάδων που είχε ως τίτλο «Κόπηκαν οι συντάξεις που δεν κόβονται», όπου γίνονταν λόγος για 18 ψαλίδια στις συντάξεις.

Το υπουργείο έκανε λόγο για δημοσίευμα που «παραπλανεί τους αναγνώστες, κινδυνολογώντας χωρίς λόγο, αλλά και για «ψεύδη και ανακρίβειες», καθώς «η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτα φορά δομείται ένα στέρεο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης».

Με το πολιτικό κοντράστ να είναι έντονο στις παραπάνω θέσεις, είναι ξεκάθαρα διακριτό πλέον, πως η κ. Βαγενά χαράσσει ένα διαφορετικό μονοπάτι διαφοροποιούμενη από βασικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, προκαλώντας έναν επιπρόσθετο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου…

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/07/15/antartiko-stin-kivernisi-kani-i-vagena-epistrefi-se-sintaxiouchous-afta-pou-den-kopikan-simfona-me-to-ipourgio-ergasias/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.