Απεβίωσε ο Αριστείδης Παπαχατζόπουλος

Απεβίωσε ο συνταξιούχος δικηγόρος Αριστείδης Παπαχατζόπουλος σε ηλικία 74 ετών. Ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το 1978, ενώ συνταξιοδοτήθηκε στις 3/1/2011.

Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου 2022 και ώρα 5.00 μ.μ. από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα.

Ο εκλιπών άφησε πίσω τη σύζυγό του Εύη Παπαχατζοπούλου, την κόρη τους Αγγελική Παπαχατζοπούλου, την πεθερά Βασιλική Σαμαρά, τους αδελφούς Γιώργο και Λένα Βρογκιστίνου, ανίψια και λοιπούς συγγενείς.

Σημειώσεις:

Η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 4.00 μ.μ.

Ο ενταφιασμός θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του Παλαιού Κοιμητηρίου.

Ο καφές θα δοθεί στην καφετέρια «Arco», Φαρσάλων 31.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στον Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «Ο Κύκνος».

Έγραψε την ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας
Σύμφωνα με το prosopa.net κατά την διάρκεια της πολυετούς και έντονης άσκησης της Δικηγορίας, ο συνταξιούχος δικηγόρος Αριστείδης Παπαχατζόπουλος, εύρισκε τον χρόνο να αναζητεί αρχειακές πηγές και να κρατά σημειώσεις για την ιστορική και διαχρονική πορεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης.

Φιλήστωρ ο ίδιος με επαρκές ιστορικό υπόβαθρο, αποδέχθηκε το 2009 την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, να επιμεληθεί της συγγραφής ενός βιβλίου (Ιστοριογραφία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης), που να καλύπτει διάστημα 100 ετών.

Ο Α’ Τόμος (1881-1940) με τίτλο «Συμβολή στην Ιστοριογραφία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης» παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 σε σχετική εκδήλωση του Δ.Σ.Λ. υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο και έτυχε ευμενών σχολίων και κριτικής.

Στο βιβλίο περιγράφεται η διαχρονική πορεία του Δικηγορικού Συλλόγου από το 1881 –έτος προσάρτησης της Θεσσαλίας στο Ελληνικό Κράτος – μέχρι το 1940.

Τα δικηγορικά δρώμενα αλληλοσυνδέονται με την εξιστόρηση των πλέον σημαντικών γεγονότων της πολιτικής και τοπικής ιστορίας. Έτσι, ενώ εκ πρώτης όψεως δημιουργείται η εντύπωση ότι ενδιαφέρει μόνον τους δικηγόρους, όπως είναι δομημένο αφορά κάθε Λαρισαίο πολίτη, ο οποίος ενδιαφέρεται για την τοπική ιστορία, αποτελώντας την ιστορική επιτομή της πόλης.

Με το ίδιο ενδιαφέρον και έλξη για την τοπική ιστορία ερευνά εις βάθος τις αρχειακές πηγές, μελετούσε σχετική βιβλιογραφία και έχει αρχίσει την συγγραφή του Β’ Τόμου (1940-1981), ώστε η ιστορούμενη περίοδος να αποτελέσει την Εκατογραφία του Συλλόγου (1881-1981).

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.