Διασωληνωμένη από Λαμία σε Λάρισα… για μια αξονική!

Διαμετακομιδή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μεταξύ Λάρισας και Λαμίας με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς λόγω έλλειψης αξονικού τομογράφου, καταγγέλλει το Lamiareport, με αφορμή την τραγωδία μίας 17χρονης που επέζησε από φονικό τροχαίο, στο οποίο «χάθηκε» ο πατέρας της.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το απόγευμα της Κυριακής η κοπέλα τραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά στο τροχαίο στην Αμφίκλεια, όταν το τζιπ της οικογενείας έπεσε σε γκρεμό από γέφυρα. Ο 51χρονος πατέρας και οδηγός, σκοτώθηκε, ενώ η 41χρονη μητέρα της τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Επειδή η κοπέλα χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι έπρεπε να κάνει αξονική.
Όταν το βράδυ της Κυριακής την έβαλαν για αξονική, ο τομογράφος στο νοσοκομείο Λαμίας έπαθε βλάβη για πολλοστή φορά.
Η 17χρονη με κίνδυνο ζωής, αφού είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διασωληνωμένη διακομίστηκε στη Λάρισα για αξονική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Λαμία, γιατί εκεί δεν υπήρχε κρεββάτι σε Εντατική Μονάδα.
Ευτυχώς η κοπέλα επέστρεψε στη ΜΕΘ Λαμίας και σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή.
Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ουσιαστικά είναι ένα περιφερειακό νοσοκομείο που εξυπηρετεί και περιστατικά από όμορους νόμους και φυσικά έχει να σηκώσει και το βάρος πολλών τροχαίων λόγω της εθνικής και των παραδρόμων, γι αυτό και οι συζητήσεις για τη δημιουργία τραυματολογικού κέντρου.
Κι όμως αυτό το «μεγάλο – περιφερειακό» νοσοκομείο έχει έναν παμπάλαιο, ξεπερασμένης τεχνολογίας, αξονικό τομογράφο που «χαλάει» συνέχεια. Επειδή είναι παλιός η εταιρία δεν μπορεί να βρει ανταλλακτικά.
Επίσης, αυτός ο αξονικός τομογράφος δεν είναι πολυτομικός. Δεν μπορεί να κάνει μαζί και μια αγγειογραφία, με αποτέλεσμα – αν χρειαστεί και αυτή η εξέταση – να στέλνονται ασθενείς σε νοσοκομεία όμορων νόμων.

Πηγή: Lamia Report

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.