Δράσεις για την εξωστρέφεια Θεσσαλικών επιχειρήσεων

Η συνεργασία των Επιμελητηρίων τη Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Enterprise Greece επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των θεσσαλικών επιχειρήσεων.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Γρηγόρης Στεργιούλης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι αυτή η συνεργασία ιδιαίτερα μέσα στην κρίση. «Είναι σημαντικό να αναδείξουμε την συνεργασία με αυτόν τον μεγάλο φορέα που είναι υπεύθυνος για την στρατηγική της εξωστρέφειας, των επενδύσεων και γενικά της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα. Έχουμε ως Θεσσαλία ένα δυνατό brand που είναι το γεωργικό προϊόν, άρα και η μεταποίηση του πρωτογενούς τομέα που είναι τα τρόφιμα-ποτά. Είναι επίσης το ξύλο-έπιπλο, τα δομικά υλικά και τα τουριστικά.

Έχουμε ένα πλάνο σε ποιες εκθέσεις θα πάμε και πιστεύω πως θα είναι μια καλή ευκαιρία για τα μέλη μας που θέλουν να κάνουν την εξωστρέφεια ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους».

Ο κ. Στεργιούλης δήλωσε πως ο Enterprise Greece αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα της χώρας σε ότι αφορά την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών. Τόνισε πως η τοποθέτηση στην διεθνή αγορά δεν είναι εύκολη υπόθεση.

«Η μετατροπή του παραγωγού σε επιχειρηματία και του επιχειρηματία σε εξαγωγέα, απαιτεί συνέπεια, ποιότητα, κατάλληλη ποσότητα και marketing. Η Θεσσαλία είναι αιχμή του δόρατος για πολλούς εξαγωγικούς κλάδους. Έτσι λοιπόν έχουμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα συμμετοχής των θεσσαλικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις και δράσεις για την προώθηση των προϊόντων μας. Όπως ξέρετε, δεν έχουμε μεγάλες ποσότητες, ούτε μπορούμε να διεκδικήσουμε πολύ μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Γιαυτό ο στόχος μας είναι η ποιότητα. Να προωθήσουμε τα προϊόντα ως παραδοσιακά και ιστορικά».

Τέλος ο κ. Παπαχαραλάμπους χαρακτήρισε το 2019 ως κομβική χρονιά καθώς βρισκόμαστε στις αρχές οργάνωσης του νέου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΠΕΠ, με ένα μεγάλο ποσοστό του της τάξης του 25% θα πάει αποκλειστικά στην επιχειρηματικότητα, ενώ ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και αυτή η συνεργασία να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.