Εγκαινίασε το Κουτσόχερο ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας

Τον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Ο καταυλισμός έγινε με χρήματα που διέθεσε η «Ερυθρά Ημισέληνος¨της οποίας αντιπροσωπεία παραβρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια.

Μιλώντας ο κ. Βίτσας επεσήμανε ότι πλέον οι καταυλισμοί πλέον μπαίνουν στην δεύτερη- πιο μόνιμη- φάση όπου θα υπάρξουν περισσότερες παροχές για τους πρόσφυγες στο επόμενο διάστημα.

Στόχος είναι είπε ο αναπληρωτής υπουργός οι πρόσφυγες να φοιτήσουν στα σχολεία. Για το Κουτσόχερο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς αναμένεται να φιλοξενηθούν 1500 άτομα και σύντομα θα υπάρξουν εγκαταστάσεις πολιτισμού και αθλητισμού στον καταυλισμό.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε και στις φήμες για δεύτερο καταυλισμό στην Λάρισα τονίζοντας πως «τέτοια σκέψη δεν υπάρχει».

Αναφέρθηκε και στο θέμα με την θητεία στα 18 για τις ένοπλες δυνάμεις υπογραμμίζοντας πως απλώς ακούγονται προτάσεις και δεν υπάρχουν αποφάσεις για το θέμα από το υπουργείο.

Στα Εγκαίνια παραβρέθηκε και μίλησε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τονίζοντας πως ο δήμος θα είναι εδώ για να βοηθήσεις την όλη διαδικασία.

Στα εγκαίνια επίσης παραβρέθηκαν και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και της 1ης Στρατιάς.

Ο κ. Βίτσας ξεναγήθηκε στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του καταυλισμού.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2016/11/23/vitsas-pername-stin-defteri-pio-monimi-fasi-stous-katavlismous-egkeniase-to-koutsochero-o-anaplirotis-ipourgos-aminas-foto/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.