Επιχείρησαν να εξαπατήσουν… ένα ολόκληρο χωριό στη Θεσσαλία

Πάνω από σαράντα άτομα επιχείρησε να εξαπατήσει στο Ζάρκο Τρικάλων του Δήμου Φαρκαδόνας, σπείρα αγνώστων, προκειμένου να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως, δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ζάρκου, Γιάννης Σδράλης, “οι απατεώνες με τη γνωστή μέθοδο των τροχαίων ατυχημάτων, προσποιούμενοι γιατρούς, δικηγόρους και αστυνομικούς τηλεφωνούσαν στο χωριό και τους ενημέρωναν πως συγγενικά πρόσωπα ενεπλάκησαν σε τροχαίο και απαιτούνται μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε για να απεμπλακούν από τις ευθύνες, είτε γιατί χρειάζονται κάποιο χειρουργείο. Ευτυχώς, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε μια κυρία η οποία κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη, ειδοποιήσαμε την αστυνομία και όλους τους κατοίκους, ώστε να μην ενδώσουν στα τηλεφωνήματα των απατεώνων και φαίνεται ότι καταφέραμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τους συμπολίτες μας που έχουν βιώσει και βιώνουν δύσκολες καταστάσεις μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. Παράλληλα, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή όλων των ανθρώπων να είναι υποψιασμένοι όταν τους τηλεφωνούν και προσποιούνται τους γιατρούς, δικηγόρους και αστυνομικούς”.

Σύμφωνα με την αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών, πρόκειται για μια γνωστή μέθοδο απάτης, οι πολίτες μέσα στη σύγχυση και την ταραχή πέφτουν θύματα. Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως ενημέρωση των ηλικιωμένων.

Πηγή: ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.