Γεμάτες οι ΜΕΘ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Μια δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «οι ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας είναι γεμάτες και διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Γεμάτη και η Στερεά Ελλάδα με διασωληνωμένους από τη Θεσσαλία», ενώ οι κλίνες ΜΕΘ που ανοίγουν γεμίζουν σε ελάχιστα λεπτά, όπως έγινε στα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

«Τώρα ετοιμάζουν ένα θάλαμο στο πανεπιστημιακό Λαρισσας να το μετατρέψουν σε μεθ κορωνοιου 4 κλινών. Στο νοσοκομείο Καρδίτσας ετοιμάζουν τις χειρουργικές αίθουσες. Εάν συμβεί αυτό είναι επικύνδυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου», λέει ο κ. Γιαννάκος.

«Δύο χάθηκαν σε θάλαμο στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Ήταν αδύνατη η διακομιδή τους σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Πολλοί ασθενείς στις κλινικές βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης», συνεχίζει ο κ. Γιαννίκος.

«Χαρακτηριστικό τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας που γέμισαν οι μονάδες με ασθενείς από Θεσσαλία. Μάλιστα το νοσοκομείο Λαμίας απο δευτέρα θα λειτουργήσει νέα μεθ 5 κλινών όμως δεν θα διακομισθούν περιστατικά αφού θα γεμίσει αμμέσως με περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές του και βρίσκονται στο όριο της διασωλήνωσης. Όταν φτιάχνονται ΜΕΘ και γεμίζουν αμμέσως δείχνει ότι υπάρχουν ασθενείς που θα έπρεπε ήδη να νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ και λόγω έλλειψης βρίσκονται στις κλινικές. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας λειτούργησε 10 κλίνες ΜΕΘ και γέμισαν αμμέσως με περιστατικά της Θεσσαλίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η κατάσταση στις ΜΕΘ σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα έχει ως εξής:

Νοσοκομείο Βόλου: 8 διασωληνωμένοι στις 8 κλίνες. Η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου εξυπηρετεί 5 νεφροπαθείς θετικούς στο κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα.

Νοσοκομείο Τρικάλων: 12 διασωληνωμένοι στις 12 κλίνες. Υπάρχει μία αυτοσχέδια μεθ 3 κλινών για ύποπτα και θετικά κρούσματα και έχει ένα διασωληνωμένο ασθενή.

Πανεπιστημιακό Λάρισας: 14 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες. Τώρα ετοιμάζουν μια αυτοσχέδια μεθ σε θάλαμο 4 κλινών.

Γενικό Λάρισας: 25 διασωληνωμένοι στις 25 κλίνες. Έχουν κάνει ΜΕΘ θαλάμους κλινικής του νοσοκομείου.

Νοσοκομείο Καρδίτσας: 5 διασωληνωμένοι στις 5 κλίνες. Τώρα θέλουν να μετατρέψουν τις χειρουργικές αίθουσες σε ΜΕΘ. Αυτό θα δυσχεράνει κατά πολύ τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δύο διασωληνωμένοι ασθενείς πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Νοσηλεύονταν στις κλινικές κορωνοϊού με αναπνευστήρα. Δεν το επέτρεπε η κατάστασή τους να διακομισθούν.

Νοσοκομείο Λαμίας: 6 διασωληνωμένοι στις 6 κλίνες. Ετοιμάζουν 5 κλίνες ακόμη ΜΕΘ για τις δικές του ανάγκες.

Νοσοκομείο Χαλκίδας: 10 διασωληνωμένοι στις 10 κλίνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.