Η προσβλητική κίνηση του Μητροπολίτη Τρίκκης σε υποψήφια την Ανάσταση (βίντεο)

Ο λαός λέει το γνωστό «δεν με αφήνεις να αγιάσω». Ο λαός βέβαια είναι μια κοσμική υπόσταση και έχει κάθε λόγο να το λέει και κάποιες φορές να υποκύπτει.

Δεν περιμέναμε όμως το ίδιο και από τον Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ο οποίος το βράδυ της Ανάστασης, αφού έστησε βήμα – εξέδρα μπροστά τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να ανταλλάξει ευχές με τις πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές της περιοχής, έδειξε φανερά την αποστροφή του απέναντι στη Χαρά Ξάνθη, υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. για τον ν. Τρικάλων.

Το πώς έφτασε η Χαρά Ξάνθη στην εξέδρα λίγη σημασία έχει. Αν και από το βίντεο είναι ξεκάθαρο ότι η Χαρά Ξάνθη έτυχε να καταφθάσει ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ανέλθουν στην εξέδρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι οπότε μάλλον ήταν αδύνατον να είχε αντιληφθεί εγκαίρως ότι η εξέδρα αφορούσε μόνο τους θεσμικούς. Και γιατί να το υποπτευθεί εξάλλου; Εδώ και καιρό βλέπουμε φωτογραφίες υποψηφίων σε κάθε εκκλησιά, σε συναντήσεις με Μητροπολίτες κοκ. Όλα στο πνεύμα της αγαστής συνεργασίας βέβαια, αλλά γιατί να γίνει αντιληπτό ότι αυτό το πνεύμα δεν συνεχίζει και στην Ανάσταση αφού όλα έχουν γίνει πολιτική και αντίστροφα.

Η αντίδραση όμως του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου απέχει πολύ από αυτό που περιμέναμε. Η στιγμή της Ανάστασης, ειδικά φέτος μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ήταν κάτι που αναμενόταν από όλους ως παρηγοριά ψυχής. Τα είχε πει κι ο ίδιος εξάλλου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη συγκέντρωση των Επιταφίων, προσφέροντάς μας την ευκαιρία να τη βιώσουμε ως στιγμή κάθαρσις.

Τι άλλαξε μέχρι το βράδυ της Αναστάσεως; Έτυχε λοιπόν και ανέβηκε η Χαρά Ξάνθη στην εξέδρα με τους εκλεγμένους. Θα μπορούσε στη θέση της να ήταν ο οποιοσδήποτε.

Θα αντιδρούσε το ίδιο αν κατά λάθος ανέβαινε κάποιος από εμάς τους υπόλοιπους;

Δεν λογίζεται η προσφορά μας σε αυτή την περίπτωση ως παραγωγική για την προκοπή του τόπου;

Θα αντιδρούσε το ίδιο αν στη θέση της Χαράς Ξάνθη ήταν ένας άντρας υποψήφιος;

Δεν θα ήταν πιο ανθρώπινο κι ένα παράδειγμα ευγένειας και αποδοχής το να προσπεράσει το λάθος απέναντι στο νέο εθιμοτυπικό που έτσι κι αλλιώς δεν έχει να κάνει με τη θρησκευτικότητα της ημέρας;

Το ζήτημα είναι λοιπόν να μην οπισθοδρομούμε στην πρώτη ευκαιρία.

Και μπορεί ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος να το έπραξε σε μια ανακλαστική ίσως αντίδραση (άνθρωπος είναι), όσοι όμως επέλεξαν να το σχολιάσουν την επομένη, είχαν όλο τον χρόνο να σκεφτούν και να αποφύγουν την ανθρωποφαγική τακτική!

Φαίνεται όμως ότι επικρατεί η «εφεδρεία» μιας όχι και τόσο θετικής αντίληψης απέναντι στο γυναικείο φύλο που και σήμερα ακόμη, υπομένει αλγεινές μειωτικές επιθέσεις…

 

 

Πηγή: https://www.trikalanews.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.