Λάρισα: Ανοίγει τις πύλες του το Πάρκο του Ηρακλή

Η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας , υλοποιούν το κορυφαίο μυθολογικό θεματικό πάρκο, για τον πιο σημαντικό ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, τον Ηρακλή και τους άθλους του. Το μοναδικό Πάρκο μπορείτε να το δείτε στο Πολυχώρο Thessalia (3o χλμ Λάρισας- Τυρνάβου στη Γιάννουλη)

Από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαΐου το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» θα βρίσκεται στη Λάρισα όπου οικογένειες, παιδιά και συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι 12 άθλοι παρουσιάζονται με τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!Στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Λάρισας μίλησαν η υπεύθυνη της ΔΕΘ- HELEXPO Μαρία Σιλοπούλου, o Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης.

«Λειτουργούμε σε μια win-win βάση για το κοινό καλό», σημείωσε με νόημα κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου η υπεύθυνη της ΔΕΘ HELEXPO Μαρία Σιλοπούλου.Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεται και αυτή να συμβάλει σε αυτό το πρότζεκτ, για εμάς ο τουρισμός είναι στρατηγική επιλογή. Άρα οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενο και ρο ενσωματώνουμε στις πολιτικές μας».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων Παναγιώτης Νταής ανάφερε για ακόμη μια φορά ότι η συνεργασία του δήμου με την ΔΕΘ- HELEXPO έχει ισχυρές βάσεις. Μάλιστα έβαλε στην κουβέντα και την δυνατότητα ενός πρότζεκτ που θα γίνει στη Λάρισα και γιατί ή όχι να μη υιοθετηθεί αυτή τη φορά από την Ηelexpo.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης μίλησε για την δυναμική της έκθεσης.

Tι θα δείτε στο Πάρκο
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες πραγματοποιούν ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν και ανακαλύπτουν έναν προς έναν, όλους τους γνωστούς αλλά και άγνωστους μύθους.
Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν την παγκόσμια λογοτεχνία, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα, με ήχο και κίνηση, που κάνουν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.

Πρωταγωνιστής, ο Ηρακλής, ο ανυπέρβλητος ήρωας, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη. Καθιερώθηκε ως πρώτος υπέρ-ήρωας και ο μεγαλύτερος ήρωας της Αρχαίας Ελλάδας που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, ταυτίζοντας το όνομά του με τις έννοιες «ευρηματικότητα», «δύναμη», «ανδρεία», «γενναιότητα», «ευφυΐα», «αποφασιστικότητα».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.