Λάρισα: Τον μαχαίρωσε στην καρδιά για οικονομικές διαφορές

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως και της φυλάκισης των 3 ετών και 8 μηνών, επέβαλε την Τρίτη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 38χρονο Ιρακινό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για τη θανατηφόρα επίθεσή του σε 22χρονο Σύρο πρόσφυγα, που ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έπειτα από καβγά σε ξενώνα προσφύγων το βράδυ του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία το φονικό στη Λάρισα έγινε κατά μια έκδοχη επειδή δράστης και θύμα διαφώνησαν για τη μη απόδοση του χρηματικού ποσού 200 ευρώ από την πώληση κινητού τηλεφώνου.

Ο 38χρονος δήλωσε ότι έπληξε το θύμα με την τσιμπίδα για την ανάδευση των κάρβουνων του του ναργιλέ, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 22χρονος έπεσε νεκρός έχοντας δεχθεί ένα θανατηφόρο τραύμα «από νήσσων και τέμνον όργανο στην καρδιακή χώρα», «πιθανότατα μαχαίρι»

«Το θύμα δέχθηκε ένα και μόνο χτύπημα στην καρδιά. Ένα τέτοιο χτύπημα δεν προέρχεται άνευ προμελέτης, τυχαία ή από έλλειψη προσοχής. Αυτό το χτύπημα δείχνει αποφασιστικότητα και γνώση» είπε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, προτείνοντας την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτόδικα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί άμυνας ή βρασμού ψυχής.

Ο καβγάς στην πλατεία και τον ξενώνα
Οι δύο παρέες των προσφύγων, καιτηγορουμένου και θύματος, το μεσημέρι της δολοφονίας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου φαίνεται πως υπήρξε μια φραστική αντιπαράθεση μεταξύ τους. «Υπήρχαν σίγουρα διαφορές», παρατήρησε ο Εισαγγελέας, «γι’ αυτό και υπήρξε ένταση» στη συνέχεια στα διαμερίσματά τους, στον 1ο και 3ο όροφο του ξενώνα, όπου διέμεναν. Για να «ενταθεί η διαμάχη με τρία πιθανά αίτια: Οικονομικές διαφορές από πιθανή πώληση ή επισκευή κινητού τηλεφώνου. Θέματα τιμής, και θώς κάποιος εξύβρισε μια γυναίκα ή γενικότερες διαφορές με αφορμή τις χώρες καταγωγής» πρόσθεσε ο Εισαγγελέας, περιγράφοντας αναλυτικά τον καβγά στον ξενώνα, τη συμπλοκή και τη σκηνή της δολοφονίας στον αύλειο χώρο της Δομής.

«Κατά τη συμπλοκή ο καιτηγορούμενος επέφερε το καθοριστικό χτύπημα, έπληξε το θύμα στην καρδιά. Το θύμα έπεσε αμέσως στο έδαφος, όλοι κατάλαβαν τη σοβαρότητα του χτυπήματος και αποχώρησαν. Το μαχαίρι δεν ανευρέθη. Το φονικό όργανο δεν ήταν τσιμπίδα, αλλά νήσσων και τέμνον όργανο» επανέλαβε ο εισαγγελέας και «ο θάνατος σχεδόν ακαριαίος», διευκρινίζοντας ότι στο υπόδημα του κατηγορουμένου ταυτοποιήθηκε το αίμα του θύματος.

Στη συνέχεια ο 38χρονος και οι δύο ομοεθνείς συγκατηγορούμενοί του εγκατέλειψαν τον 22χρονο από το Χαλέπι της Συρίας, για να συλληφθούν, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, στο ανάχωμα της ΔΕΥΑΛ στον Πηνειό με τον 38χρονο να ομολογεί την πράξη του.

Ο Ιρακινός στην απολογία του υποστήριξε ότι χτύπησε το θύμα χωρίς να γνωρίζει, ωστόσο, ότι του προκάλεσε θανατηφόρο τραύμα ενώ αρνήθηκε ότι τον χτύπησε με μαχαίρι, αλλά με ένα αιχμηρό εξάρτημα του ναργιλέ, για να ζητήσει, τέλος, συγγνώμη για ό,τι έγινε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.