Λαρισαίος μηχανικός στην επιτροπή του ΟΑΣΠ για προσεισμικό έλεγχο και ανασχεδιασμό γεφυρών

Ο Λαρισαίος μηχανικός Δημήτρης Νικολαΐδης, συμμετέχει στην Επιτροπή που συνέστησε με ομόφωνη του απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Η επιτροπή που συγκροτείται σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει αντικείμενο:

  • Την σύνταξη Οδηγιών Προσεισμικού Ελέγχου Οδικών & Σιδηροδρομικών Γεφυρών, Πεζογεφυρών και Γεφυρών Μνημειακού χαρακτήρα.
  • Τον καθορισμό των Στόχων Σεισμικής Αποτίμησης και Ανασχεδιασμού Γεφυρών

Ποιος είναι ο Δημήτρης Νικολαΐδης:

  • Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, Imperial College London ,Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκριτείου Παν/μιου Θράκης και Μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας.
  • Έχει εργαστεί σε θέματα Δομικής Επάρκειας Κτιρίων και Οδογεφυρών και διαθέτει πληθώρα δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά σε εξειδικευμένα δομικά θέματα Κτιρίων, Οδογεφυρών και Μνημείων Οπλισμένου & Προεντεταμένου Σκυροδέματος και Φέρουσας Τοιχοποιίας σε συνεργασία με γνωστούς Ακαδημαϊκούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Ανέπτυξε τη μέθοδο του συντελεστή δομικής υποβάθμισης κτιρίων σε διάβρωση η οποία ενσωματώθηκε στο λογισμικό Scada Pro της ACE Hellas και παρουσιάστηκε στην επιτροπή Β του ΚΑΝ.ΕΠΕ ( Κανονισμός Επεμβάσεων).
  • Δραστηριοποιείται στο χώρο ανέγερσης οικοδομών, μελετών και εξειδικευμένων επιθεωρήσεων Τεχνικών Έργων και ανάπτυξη λογισμικών σε GIS για την διαχείριση Τεχνικών Έργων ( Asset Management).
  • Έχει μελετήσει την αποκατάσταση μεγάλων Τεχνικών Έργων και Μνημείων, όπως οι Δίδυμες Σήραγγες Κερατσινίου, Οδικές Γέφυρες στη Περιφέρεια Αττικής, Ιερούς Ναούς των Μητροπόλεων Λαρίσης & Τυρνάβου και Ελασσώνος και ιστορικά λιθόκτιστα γεφύρια του Δήμου Ελασσόνας .
  • Έχει διενεργήσει ειδικές μελέτες προστασίας των Κατασκευών σε Διάβρωση ( Μελέτες Καθοδικής Προστασίας ) σε Κτιριακά και Μεγάλα Τεχνικά Έργα.
  • Τέλος, συμμετείχε στην ανάπτυξη της Ψηφιακής Πλατφόρμας Διαχείρισης Τεχνικών Έργων του Υδρογραφικού και Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Μια ιδιαίτερη διάκριση για τη Λάρισα και το επιστημονικό της δυναμικό, ειδικά αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ένας επιστήμονας από την «επαρχία» συμμετέχει σε μια τόσο σημαντική επιτροπή.

 

 

 

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.