Με Τσιόδρα οι φετινές εκδηλώσεις για τον Ιπποκράτη στη Λάρισα

Έστω και προσαρμοσμένες στην εποχή του κορωνοϊού θα γίνουν και φέτος –για 4η συνεχή χρονιά – οι εκδηλώσεις με τίτλο «Ιπποκράτης η Αέναη επιστροφή» προς τιμή του πατέρα της Ιατρικής που έζησε και θεράπευσε στην πόλη μας. Είναι δεδομένο ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στις πανδημίες και τις επιδημίες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Οι φορείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Σύλλογος Ιπποκράτης στην Λάρισα.

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαιορισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Γιαννούκας , ο πρόεδρος του ΙΣΛ Κων/νος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιπποκράτης Ρίζος Χαλαμπάλιας, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας και ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και θα έχει τον τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τις επιδημίες από την εποχή του Ιπποκράτη μέχρι σήμερα». Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στο Μύλο του Παππά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (θα απευθύνει χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και θα αναφερθεί στους βασικούς σταθμούς της πανδημίας), ο κ. Ρίζος Χαλιαμπάλιας πρόεδρος του συλλόγου Ιπποκράτης και ο καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου ( θα μιλήσει για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Θεσσαλία). Στην εκδήλωση λόγω των μέτρων πρέπει να υπάρξει προκράτηση θέσεων. Επίσης για πρώτη φορά θα προβληθεί βίντεο προ τιμή των υγειονομικών που προσέφεραν τα μέγιστα στην πανδημία.

Η δεύτερη εκδήλωση θα είναι εθελοντική αιμοδοσία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου από τις 9- 2 το μεσημέρι και θα διοργανώσει η κινητή μονάδα του τμήματος αιμοδοσία του ΓΝΛ.Μιλώντας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε στόχος είναι η πόλη να συνδεθεί με τον Ιπποκράτη τον πατέρα της Ιατρικής επιστήμης.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Βασίλης Πινακάς σημείωσε ότι ο Ιπποκράτης ήταν ο πρώτος που μίλησε για την αντιμετώπιση των πανδημιών και των επιδημιών στην ιατρική.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Σχολής Αθανάσιος Γιαννούκας τόνισε ότι η Ιπποκράτης είναι επικαιρός ακόμη και σήμερα καθώς μα διδάσκει πως θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πανδημίες.Ο πρόεδρος του ΙΣΛ Κων/νος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η καθιέρωση της Λάρισας ως ιπποκρατική πόλη είναι γεγονός

O πρόεδρος του συλλόγου Ιπποκράτης Ρίζος Χαλαμπάλιας αναφέρθηκε στα στοιχεία της ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση που θα έχει να κάνει με το πώς έβλεπε τις αιτίες των ασθενειών ο Ιπποκράτης.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας αναφέρθηκε στη δημιουργία του βίντεο που φέτος θα είναι αφιερωμένο στους υγειονομικούς που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.