Μεταμόρφωση Καρδίτσας: Επίσημο αίτημα μετεγκατάστασης του χωριού κατέθεσαν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι

Παρά τον εφιάλτη που έζησαν και τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Daniel», οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, του Δήμου Παλαμά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν την ζωή τους και το σπιτικό τους. Οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του χωριού έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα για την μετεγκατάστασή του.

Μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου για μετεγκατάσταση οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης ζητούν να τους δοθούν άμεσα οι επιδοτήσεις των ενοικίων. Μετά από έξι μήνες στο χωριό «φάντασμα» οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν δειλά-δειλά, χωρίς να γνωρίζουν ακόμα αν θα παραμείνουν εκεί ή θα μετεγκατασταθούν στον Παλαμά.

Η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με την γεωργία και την κτηνοτροφία, όπου η εικόνα δεν δεν είναι διαφορετική από αυτή που συναντάς στο χωριό.

Οι κάτοικοι στην Μεταμόρφωση Καρδίτσας έχουν ξαναζήσει και στο παρελθόν εφιαλτικές στιγμές από πλημμύρες. Ελπίζουν αυτή τη φορά οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της πολιτείας να γίνουν πράξη και όλα αυτά που έζησαν πρόσφατα να αποτελούν μια θλιβερή ανάμνηση.
Πηγή: ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.