Πως η καραντίνα ευνόησε την αύξηση των κατσαρίδων στα σπίτια

Το καλοκαίρι φημίζεται για τη ζέστη, τη θάλασσα, αλλά και τα ενοχλητικά έντομα που κατακλύζουν τα σπίτια και τις αυλές μας κάθε μέρα, όπως οι κατσαρίδες, τα κουνούπια κλπ.

Το onlarissa.gr απευθύνθηκε σε μια εταιρία απεντόμωσης της Λάρισας, αναφορικά με το ζήτημα των κατσαρίδων, που ανά δεκάδες «βολτάρουν» συνεχώς στα δωμάτια των σπιτιών μας.

Όπως μας ανέφεραν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της εταιρίας, το καλοκαίρι αποτελεί την πιο έντονη περίοδο από πλευράς εργασιακού φόρτου, καθώς οι περισσότερες κλήσεις για απεντόμωση γίνονται τους θερινούς μήνες ή τον Σεπτέμβριο με το τέλος του καλοκαιριού, ώστε να είναι το σπίτι καθαρό από έντομα για το φθινόπωρο. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η καραντίνα και ο περιορισμός στα σπίτια, ευνόησαν την αύξηση των κατσαρίδων στα σπίτια, μιας και η συνεχής χρήση των τουαλετών, το φαγητό που καταναλώνεται σε κάθε δωμάτιο, παίζουν μεγάλο ρόλο σε δημιουργία εστιών εντόμων.

Σημαντικό στοιχείο, όπως τόνισαν, είναι ότι το πρόβλημα των κατσαρίδων δεν περιορίζεται μόνο στην προσωπική απεντόμωση, την οποία ο κάθε πολίτης κάνει στον χώρο του αυτόνομα. Το πρόβλημα είναι της πόλης στο σύνολο της, καθώς κατσαρίδες συναντώνται παντού. Για να λυθεί αυτό το θέμα, είναι υποχρεωτικό να γίνει απολύμανση όλων των αποχετεύσεων της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων (ΔΕΥΑΛ), όπως και γίνεται, και τους πολίτες, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος κατσαρίδας
Τα είδη των κατσαρίδων που βλέπει κανείς στην καθημερινότητά του είναι πολλά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπευθύνου, οι μεγάλες κατσαρίδες, που πετάνε, συγκριτικά με τις πιο μικρές, ανοιχτόχρωμες και γνωστές ως «γερμανικού τύπου», χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση και αντιμετώπιση. Οι μεγάλες, που είναι και οι πιο ισχυρές, δε γίνεται να αντιμετωπιστούν τόσο εύκολα με έναν απλό ψεκασμό, αλλά είναι αναγκαία ειδικά τζελ ψεκασμού, τα οποία χτυπάνε στη βάση της εστίας, κόβοντας έτσι τη «ρίζα» του προβλήματος.

Κόστος απεντόμωσης
Μια μέση απεντόμωση δε κοστίζει ιδιαίτερα. Η τιμή κυμαίνεται περίπου στα 20 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 25 αναλόγως το μέγεθος της ζημιάς και τα υλικά τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εξάλειψη των αντίστοιχων εντόμων. Φυσικά, στην τιμή παίζει ρόλο και το είδος του σπιτιού ή το μέγεθος, αφού σε μία μονοκατοικία το κόστος είναι μεγαλύτερο απ’ ότι σε μια πολυκατοικία στην οποία τα έξοδα μοιράζονται μεταξύ όλων των ενοίκων.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Αυλογιάρης, newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.