Πρόγραμμα σε 14 Δήμους της Θεσσαλίας για αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων – πρασίνου «τρέχει» το Πράσινο Ταμείο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Το Πράσινο Ταμείο και ο Δήμος Λαρισαίων συνδιοργανώνουν από το πρωί της Τετάρτης τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Προσαρμογή της Θεσσαλίας στην Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου LIFE-IP AdaptInGR. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί δια ζώσης έως 20 Μαρτίου 2026, στο Αμφιθέατρο του Μύλου Παππά.

Φωτ. και βίντεο larissanet.gr / Θανάσης Καλιακούδας

Σε δηλώσεις τους κατά την εκκίνηση του σεμιναρίου οι εκπρόσωποι των συμμετεχόντων φορέων έκαναν ιδιαίτερες αναφορές τόσο σε δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και στην αναγκαιότητα συνεργασίας για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή.

Ο Ι. Ανδρουλάκης, πρόεδρος Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, υπογράμμισε τις δράσεις που χρηματοδοτεί ο φορέας σε 14 Δήμους της Θεσσαλίας – μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Λαρισαίων – για την αποκατάσταση κοινόχρηστων χώρων και χώρων Πρασίνου. Συνάμα, γνωστοποίησε πως το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου έδωσε παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου ώστε και οι Δήμοι που δεν έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να προχωρήσουν τις διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τόνισε την αναγκαιότητα τις προσαρμογής και της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η Κλιματική Αλλαγή. Συνάμα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο πρόκειται να προχωρήσει – πέρα από τα δεδομένα που επεξεργάζεται – και στη συλλογή στοιχείων για την επίδραση που έχει η ατμόσφαιρα στην ανθρώπινη νόσο.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος υπογράμμισε την ανάγκη συνδιαμόρφωσης πολιτικών με στόχο πιο ανθεκτικές πόλεις, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. «Να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα: 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.