Προσπάθησαν να εξαπατήσουν φαρμακοποιούς στη Λάρισα

Απόπειρες τηλεφωνικής απάτης καταγράφηκαν προσφάτως με τις οποίες οι επιτήδειοι είχαν θέσει στο στόχαστρό τους πολλούς φαρμακοποιούς στη Λάρισα. Συγκεκριμένα καλούσαν τηλεφωνικά στα φαρμακεία και ζητούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς και προσωπικά στοιχεία των φαρμακοποιών, ώστε δήθεν να πληρώσουν για την αγορά φαρμακευτικών ειδών.

Ο Θάνος Κουτσούκης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, μιλάει στο larissanet.gr για τα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει ο Σύλλογος και συστήνει στους φαρμακοποιούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

«Εδώ και έναν μήνα επιτήδειοι τηλεφωνούν στα φαρμακεία του νομού και επικαλούμενοι πως είναι στρατιωτικοί ή αστυνομικοί ζητούν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων ή άλλων ειδών. Ακολούθως, μόλις δοθεί η παραγγελία ζητούν τον τραπεζικό λογαριασμό ή και το τηλέφωνο των φαρμακοποιών για να κατατεθούν τα χρήματα» τονίζει.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι χαρακτηριστικό ότι τηλεφώνησαν σε όλα τα εφημερεύοντα φαρμακεία της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκη, ενώ ο πρόεδρος του ΦΣΛ επισημαίνει ότι  «ο Σύλλογος από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για τυχόν περιστατικά και εφιστούμε την προσοχή σε όλους» συμπληρώνει.

Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί τοπικά περιστατικό απάτης κατά φαρμακοποιού ενώ ο Θ. Κουτσούκης υπογραμμίζει ότι «οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τον αποστολέα του email. Παράλληλα, δεν πρέπει να δίνουν τα στοιχεία τους».

 

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.