Σκουρλέτης από Λάρισα: Στο προσφυγικό θερίζουν όσα έσπειραν

Εφ’ όλης της ύλης κριτική προς την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς αιχμής άσκησε σήμερα από τη Λάρισα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή σειρά συμβάντων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες όπως αυτά που έγιναν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, αλλά και περιστατικών στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σκουρλέτης όπως η σύλληψη του γραμματέα Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ και οι συλλήψεις αφισοκολλητών στο Κερατσίνι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής έκανε λόγο για «απίστευτη αυταρχική κλιμάκωση και κύμα βίας από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Ενόψει της σημερινής επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στη Λάρισα ο Πάνος Σκουρλέτης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Η Ανάπτυξη γα τη Νέα Δημοκρατία περνά μέσα από την μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών;

Ανάπτυξη είναι οι φοροαπαλλαγές – φύλλο συκής των δεκάδων ευρώ για τους λίγους και των πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τους οικονομικά ισχυρούς;»

Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ έκανε λόγο για «απαξίωση από την πλευρά της Κυβέρνησης ώστε να ανέβουν τα τιμολόγια και στη συνέχεια σε ένα μήνα να λένε πως η επιχείρηση στάθηκε στα πόδια της». Στόχος αυτής της τακτικής, σύμφωνα με τον γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση, ενώ έκανε ειδική μνεία στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνοντας πως «αυτό για τον ιδιώτη θα σημαίνει εξασφάλιση κέρδους».

Σε άλλο σημείο ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για «ακροδεξιά συνιστώσα της Κυβέρνησης με τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη», τους οποίους κάλεσε να ασχοληθούν με τα καθήκοντά τους, ενώ αναφέρθηκε σε προβλήματα των τομέων Υγείας και Παιδείας.

Υψηλούς τόνους επιφύλαξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη κυβερνητική διαχείριση του προσφυγικού υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «θερίζουν όσα έσπειραν τα προηγούμενα χρόνια», επισημαίνοντας πως την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ χρησιμοποιούσε «υποκριτικές αντιπολιτευτικές κορώνες». Συνοψίζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η διαχείριση του προσφυγικού να γίνει στη βάση των διεθνών συνθηκών και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ κάλεσε κάθε τοπική κοινωνία να αναλάβει το αντίστοιχο προσφυγικό φορτίο που της αναλογεί και όχι να επιχειρείται μετάθεσή τους στις πλάτες άλλων.

Απαντώντας σε ερώτηση του larissanet.gr σχετικά με το ενδεχόμενο ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών ενόψει των εκλογών στην ΚΕΔΕ ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με δυνάμεις αρκεί να βρεθεί κοινός αυτοδιοικητικός τόπος για το καλό των κοινωνιών και αρκεί αυτές οι συνεργασίες να εκφράζονται με φερέγγυα πρόσωπα».

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.