Σορός άνδρα σε φωτιά στην Καρδίτσα

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Κεφαλονιά. Μετά την πυρκαγιά στην περιοχή Χελμάτα, το απόγευμα στις φλόγες τυλίχθηκε και δασική έκταση στην περιοχή Αννινάτα. Επιτόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα οχήματα, ένα ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Στη Μεσσηνία, καίγεται αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νίκων Δυτικής Μάνης. Επιτόπου έσπευσαν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, έξι οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Στην Κορινθία, τέλος, καλύτερη είναι η εικόνα μετά την πυρκαγιά στο Σοφικό.

Την ίδια ώρα, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) που προβλέπεται για αύριο, Σάββατο, σε Αττική (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη, στις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα γίνονται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επίσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος από τις 07:30 του Σαββάτου 2020, τίθενται:

σε Γενική Επιφυλακή το Πυροσβεστικό Προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, καθώς και των ΔΙ.ΠΥ.Ν: Λακωνίας και Ευβοίας
σε Μερική Επιφυλακή το Πυροσβεστικό Προσωπικό των ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, καθώς και των ΔΙ.ΠΥ.Ν: Έβρου και Μαγνησίας
σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το Πυροσβεστικό Προσωπικό όλων των υπολοίπων Υπηρεσιών του Σώματος.
Επίσης, για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Στο μεταξύ, σορός άνδρα εντοπίστηκε και ανασύρθηκε κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία στον οικισμό Κέδρος Σοφάδων Καρδίτσας, όπου επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.