Τέμπη: Σήμερα η συνεδρίαση για τη συγχώνευση της δικογραφίας του Κ. Αγοραστού – Νέα δειγματοληψία στα χώματα

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τη συγχώνευση της δικογραφίας του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ Κώστα Αγοραστού στη συνολική δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών.

Στον κ. Αγοραστό ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών και στη συνέχεια με απόφαση του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος η δικογραφία του συγχωνεύτηκε στη συνολική δικογραφία για τα Τέμπη όπου κατηγορούνται ήδη 33 άτομα.

ADVERTISEMENT
Ο κ. Αγοραστός αντέδρασε και πλέον το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει αν ο κ. Αγοραστός θα αποτελέσει τον 34ο κατηγορούμενο για τα Τέμπη.

Σήμερα είναι επίσης προγραμματισμένες οι απολογίες στον εφέτη ανακριτή δύο στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Συνολικά διώκονται 16 στελέχη και μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί οι πέντε. Ο πέμπτος από τους 16 απολογήθηκε την Τρίτη και αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.