Τριαντόπουλος για Τέμπη: Bρέθηκα στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για την στήριξη των οικογενειών

Τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου απέκρουσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα».

Ο υφυπουργός ανέφερε για τα γεγονότα των ημερών μετά το τραγικό δυστύχημα ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν».

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα για τον συντονισμό και την στήριξη των οικογενειών. «Βρέθηκα εκεί ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα η φιλοξενία των συγγενών διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Την στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο οποίος όπως είπε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα του.

Τέλος ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι όπως είπε «έχουν όλα τα δίκια του κόσμου, όπως λέει και η μητέρα μου».

 

Τι έλεγε το 2023

Aνατρέχοντας πιο πίσω στο 2023 και στις τραγικές ημέρες του δυστυχήματος μπορεί να δει κανείς ότι ο κ. Τριαντόπουλος, με δελτία Τύπου που ο ίδιος εξέδωσε ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό δήλωσε  υπεύθυνος για το έργο του συντονισμού, στο οποίο μεταξύ άλλων ήταν και η αποκατάσταση του πεδίου.

Δελτίο Τύπου του κ. Τριαντόπουλου στις 3 Μαρτίου

 

Δελτίο Τύπου του κ. Τριαντόπουλου στις 6 Μαρτίου

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη στις 7 Μαρτίου 2023 στο ΤΡΤ ο ίδιος παρουσιάστηκε ως υπεύθυνος και δήλωνε στην ερώτηση του παρουσιαστή Σωτήρη Πολύζου, εάν το έργο που του έχει ανατεθεί έχει ολοκληρωθεί.

«Έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε από την Πέμπτη με κυβερνητικό επιτελείο στο πεδίο, στα Τέμπη, στη Λάρισα έτσι ώστε με απόλυτο σεβασμό στα θύματα στις οικογένειες και στην ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις να προχωρήσει τόσο η διαδικασία συλλογής και αποκατάστασης του χώρου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος, με τον παρουσιαστή να συνεχίζει την ερώτησή για το εάν ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του χώρου ή απομένουν ώρες ή και μέρες για να γίνει αυτό.

«Έχει ολοκληρωθεί από την Κυριακή το βράδυ η συλλογή. Υπάρχουν τα συντρίμμια και τα βαγόνια σε ειδικό χώρο για να έχουμε μία αίσθηση του μεγέθους, αναφερόμαστε σε δύο αμαξοστοιχίες με συνολικά 24 βαγόνια και μηχανές με συνολικό βάρος 2000 περίπου τόνους.

YouTube player

Διαμορφώθηκε ο χώρος, διαμορφώθηκε ο χώρος και για τη φύλαξη και τοποθέτηση όλων των κομματιών, τα συντρίμμια, τα βαγόνια για να μπορέσουν να ακολουθηθούν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες όλων αυτών των σχετιζόμενων ζητημάτων. Ενώ από την άλλη θα πρέπει να σημειώσω ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχαμε μία στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το εγχείρημα φορείς, με τις εταιρείες του σιδηροδρόμου, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τις ιδιωτικές εταιρείες που ήρθαν για να συνδράμουν με τα μηχανήματά τους και με το προσωπικό τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είμασταν εκεί, μαζί, να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την περιοχή , ενώ η ελληνική αστυνομία μεριμνούσε σε συνεργασία με τους ψυχολόγους στα Νοσοκομεία την διαδικασία ταυτοποίησης αλλά και παράδοσης των σορών των θυμάτων στις οικογένειές τους», έλεγε τότε ο κ. Τριαντόπουλος.

Την ίδια στιγμή τα λεγόμενά του στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΤΡΤ επιβεβαίωνε και με δελτίο Τύπου που εξέδιδε που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι « Σύμφωνα με τα στοιχεία και την εικόνα από όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο συλλογής και αποκατάστασης στο πεδίο του τραγικού δυστυχήματος, έχουν περισυλλεχθεί και μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα συντρίμμια και τα βαγόνια του τραγικού δυστυχήματος των δύο αμαξοστοιχιών, που περιλάμβανε είκοσι τέσσερα (24) βαγόνια/μηχανές συνολικού βάρους κοντά στους 2.000 τόνους, ενώ ο χώρος έχει αποκατασταθεί. Μετά την παρουσία στο πεδίο, το έργο συντονισμού, υποστήριξης και αρωγής συνεχίζεται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους υπεύθυνους και αρμόδιους και, πάντα, με απόλυτο σεβασμό στα θύματα, στις οικογένειες, στους οικείους, καθώς και στην Ελληνική κοινωνία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.