Ξεσπούν οι κάτοικοι δύο βδομάδες μετά την κακοκαιρία -«Νοικιάζουμε σπίτια, πώς θα ζήσουμε στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας;»

Αποφασισμένοι να μετεγκατασταθούν σε άλλα χωριά, μετά την επέλαση της καταστροφικής πλημμύρας είναι οι κάτοικοι στη Μεταμόρφωση της Καρδίτσας. Όπως καταγγέλλουν στο OPEN, δεν είναι η πρώτη φορά που τα σπίτια τους, αλλά και το χωριό τους βυθίζονται στη λάσπη, έπειτα από πλημμύρα, χάνοντας τις περιουσίες τους.

«Είναι η δεύτερη φορά που πνιγόμαστε. Μέσα στα 29 χρόνια πήραμε δάνεια, φτιάξαμε ό,τι ήταν χαλασμένο, τώρα τι μας έμεινε;», λένε και ξεσπούν στην κάμερα του OPEN.

Οι κάτοικοι στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας δεν κρύβονται. Η κακοκαιρία Daniel ξύπνησε μνήμες του 1994, τότε που πάλι το χωριό τους είχε βυθιστεί κάτω από τόνους νερού. Πολλοί κάτοικοι μάλιστα λένε ότι θα φύγουν από το χωριό και είτε θα εγκατασταθούν στον Παλαμά είτε στην Καρδίτσα. «Με τι προοπτικές θα μείνουμε εδώ; Θα μας δώσουν σπίτια», διερωτούνται οι πληγέντες.

Οι κόποι μιας ζωής έχουν βυθιστεί στη λάσπη. Τα πράγματά τους είναι στον δρόμο… Το χωριό Μεταμόρφωση έχει μεταμορφωθεί σε έναν οικισμό «φάντασμα». Πολλοί κάτοικοι που έφυγαν, λένε πως δεν θα ξαναγυρίσουν. «Πληρώνουμε ενοίκιο, πώς θα μείνουμε εδώ; Αυτά τα σπίτια θα στεγνώσουν μετά από δύο χρόνια», συνεχίζουν.

Καταγγέλλουν, όμως, το πλιάτσικο, και τις λεηλασίες. «Μπαίνουν και κάνουν ό,τι θέλουν στα σπίτια μας», λένε.




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.