Η ΔΕΥΑΜΒ έκανε «έκπτωση» στην αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ;

Την καταγγελία έκανε το στέλεχος της επιχείρησης Δημήτρης Κουτσιφέλης στο Ράδιο Ένα 102,5

Δήλωση-βόμβα έκανε μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα 102,5 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Δημήτρης Κουτσιφέλης, λέγοντας ότι η αγωγή που κατέθεσε η νέα διοίκηση της επιχείρησης κατά της ΕΡΓΗΛ στο πλαίσιο μιας πολύχρονης δικαστικής διαμάχης, είναι χαμηλότερου ποσού (2,8 εκ. ευρώ) από εκείνη που είχε κατατεθεί επί διοίκησης Σκοτινιώτη (5,5 εκ. ευρώ). Η κίνηση αυτή της ΔΕΥΑΜΒ σαφώς και εγείρει πολλά ερωτηματικά για τη διαχείριση της υπόθεσης από τη νέα διοίκηση η οποία καλείται να δώσει απαντήσεις, εάν ισχύει κάτι τέτοιο και τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η «έκπτωση».

Ο κ. Κουτσιφέλης, έχει τεθεί στο στόχαστρο της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα την πειθαρχική του δίωξη και κατά συνέπεια την απόλυσή του από την επιχείρηση. Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Κουτσιφέλης χαρακτήρισε προειλημμένη την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, για απόλυσή του από την Επιχείρηση, μάλιστα από ένα έωλο όργανο, που ακολούθησε παράνομες διαδικασίες. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα δικαιωθεί, τονίζοντας ότι η ακυρότητα της απόφασης του πειθαρχικού είναι βέβαιη, όπως και η παραδειγματική τους καταδίκη για τις παρανομίες που έκαναν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην επιχείρηση, δήλωσε ότι εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια παντελώς παράνομη διαδικασία, χωρίς καμία έννοια του όποιου δικαιώματος του «κατηγορούμενου».

«Δε μου επέτρεψαν να καταθέσω»!

Όπως ανέφερε «η εξεταστική επιτροπή, σύμφωνα με το νόμο και τον ποινικό κώδικα δεν έπρεπε να ξεκινήσει τη διαδικασία χωρίς να καταθέσω, εφόσον είχε σκοπό να με κατηγορήσει, δε μου επέτρεψε να καταθέσω, εφόσον το είχα ζητήσει εγγράφως. Στη συνέχεια, αφού παραπέμφθηκα στο πειθαρχικό συμβούλιο με μια κίνηση η οποία είναι αντίθετη και με την απόφαση του δικού του συμβουλίου για το θέμα και στην πειθαρχική διαδικασία, δε μου εξήγησαν ποτέ τις κατηγορίες, δε μου έδωσαν τα έγγραφα που επικαλούνται για την κατηγορία μου και δε μου επέτρεψαν να απολογηθώ». Αυτά είναι γεγονότα που έχουν καταγγελθεί και σημειωθεί και από μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου και δεν είναι εφεύρεση δική μου, σημείωσε ο κ. Κουτσιφέλης.

Επειδή τα γεγονότα είναι αποδεδειγμένα όπως είπε, ο πρόεδρος των εργαζομένων, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για κάθε παρανομία, που τον αφορά.

«Ποια είναι τα αδικήματα;»

Ο Δ. Κουτσιφέλης εκτίμησε ότι στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια προειλημμένη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου, που ο ίδιος στη διαδικασία του ελέγχου, αποστερήθηκε κάθε δικαιώματος.
Για τις κατηγορίες που είναι αδιαφορία, αμέλεια, πλημμελή εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, απόκρυψη ή συγκάλυψη ζημιάς, ο κ. Κουτσιφέλης τις χαρακτήρισε γενικό κατηγορητήριο, ο ίδιος ζήτησε να πληροφορηθεί με βάση το νόμο και το πειθαρχικό δίκαιο, ποια είναι αυτά τα παραπτώματα, πότε έγιναν, τι ακριβώς είναι «αλλά ποτέ δεν μπήκαν στον πειρασμό να μου πουν ποια είναι τα αδικήματα, καθώς η απόφαση ήταν δεδομένη και προειλημμένη».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, εκτίμησε ότι η υπόθεση είναι στο χώρο της τρέλας, καθώς «ένας άνθρωπος που έχει απαλλαγεί τρεις φορές γι’ αυτό το θέμα αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη, σύρεται και καταδικάζεται από ένα έωλο όργανο που ακολουθεί μια παράνομη διαδικασία και την ίδια ώρα άλλοι άνθρωποι, που έχουν παραπεμφθεί ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι».

«Έχω απαλλαγεί για την ΕΡΓΗΛ»

Για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, τόνισε ότι είναι ο μόνος που ελέγχθηκε από τη Δικαιοσύνη σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και έχει απαλλαγεί αμετάκλητα.

Όπως ανέφερε, έγινε ένα Δικαστήριο με βάση καταγγελίες του μέλους του Δ.Σ. Γιάννη Στάμου, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στη συνέχεια επαναλήφθηκε πιο συγκεκριμένα για τα θέματα της ΕΡΓΗΛ με μηνυτήριες αναφορές, τόσο του προηγούμενου δημάρχου Π. Σκοτινιώτη, όσο και του σημερινού Αχ. Μπέου.
«Σε όλες αυτές τις υποθέσεις, που με έχουν σύρει στα Δικαστήρια, έχω απαλλαγεί αμετάκλητα. Είμαι ο μόνος για το θέμα της ΕΡΓΗΛ, που μπορώ, με τη βούλα της Δικαιοσύνης, να υπερηφανεύομαι για την ιδιότητά μου. Οι υπόλοιποι που λένε πολλά ή λιγότερα για την υπόθεση αυτή και μοιράζουν, ως αυτόκλητοι εισαγγελείς, ποινές και κατηγορίες, δεν έχουν ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κουτσιφέλης.

Τρεις αποφάσισαν απόλυση

Τρία μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο πρόεδρος Απ. Γαλάτης και τα μέλη του Δ.Σ. Απ. Μαλαματίνης και Σοφία Χάλαρη, αποφάσισαν να απολυθεί ο κ. Κουτσιφέλης από τη ΔΕΥΑΜΒ και ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι οι κατηγορίες για τις οποίες αποφάνθηκε το πειθαρχικό εξετάστηκαν από το Δικαστήριο, που αποφάσισε, σε δεύτερο βαθμό και αμετάκλητα, ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για την απαγγελία της όποιας κατηγορίας.
Ο κ. Κουτσιφέλης τόνισε, ότι σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση, όπως της ΕΡΓΗΛ, πρέπει να υπάρχει καθαρή και σταθερή γραμμή απέναντι στον αντίδικο, η οποία με τις επόμενες πράξεις, να ενισχύεται.

Αλλάζουν τα ποσά της αγωγής…

«Όταν υπάρχει ένας μπρος – πίσω μ’ αυτή την ιστορία, μια αγωγή για 5,5 εκ. €, μια δεύτερη για 2,8 εκ. €, τώρα μπορεί να κατατεθεί μια 4 εκ. €, δεν γίνεται σε μια τέτοια διαδικασία να μεταβάλλεις συνεχώς το αίτημά σου, διότι αυτό που κερδίζεις στο τέλος είναι η αναξιοπιστία σου στη διεκδίκηση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Δημ. Κουτσιφέλη.

Στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, ο σε αργία δήμαρχος είπε ότι δεν θέλει τον Δ. Κουτσιφέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και ο ίδιος είχε απαντήσει ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. είναι δική τους υπόθεση και όχι της Διοίκησης.

Η απόφαση των εργαζομένων, που επέλεξαν με 90% των ψήφων ως εκπρόσωπο στο Δ.Σ., επιβεβαιώθηκε σε γενική συνέλευση που είχε γίνει μια εβδομάδα μετά.
Στη συνέχεια, δεν τέθηκε άλλη φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα συμμετοχής του κ. Κουτσιφέλη στο σώμα, αλλά η εξέλιξη αυτή, που κρατάει λίγο καιρό και οδηγείται σε τρίτο πειθαρχικό, έγινε, επειδή έκανε μήνυση στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτη για ψευδή βεβαίωση.

«Προσπάθεια να με εξαφανίσουν»

Ο ίδιος δήλωσε ότι «υπάρχει μια σαφής κατεύθυνση να με εξαφανίσουν από το πόστο που έχω στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και το πόστο του προέδρου των εργαζομένων».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσιφέλη, όλη αυτή η κίνηση είναι παράνομη και μόνο γι’ αυτό υπάρχουν σαφείς ποινικές ευθύνες και ήδη από το 2010 υπάρχει απόφαση του Εφετείου Ναυπλίου, για παρόμοια υπόθεση σε βάρος εκπροσώπου των εργαζομένων και επιβλήθηκαν σημαντικές ποινές εναντίον Διοικήσεων. Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε ότι ως απλός πολίτης, που δεν έχει την ικανότητα ή τη δυνατότητα να διορίζει πειθαρχικά συμβούλια, αλλά εκφράζει τα συμφέροντα μιας ομάδας ανθρώπων, η μόνη λύση που έχει, είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, στην οποία έχει εμπιστοσύνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.