Βόλος: Πάνω από σαράντα οικογένειες της διπλανής πόρτας έχουν την ανάγκη μας

Οξύνεται το κοινωνικό πρόβλημα, τόνισε ο Γρ. Γαργάρας, ζητώντας την υποστήριξη των συμπολιτών

Αντιμέτωπες με ένα κοινωνικό πρόβλημα, που οξύνεται καθημερινά βρίσκονται οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν βοήθεια στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.                                                                                 Πρόκειται ακόμη και για οικογένειες που έχουν δουλειά, αλλά τα χρήματα εξαντλούνται στα μέσα του μήνα λόγω της ακρίβειας και των λογαριασμών, με αποτέλεσμα σχεδόν για μισό μήνα να μην μπορούν ούτε να πάρουν τρόφιμα για τα παιδιά τους.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή ο Γρηγόρης Γαγάρας της Ομάδας Αλληλοβοήθειας Βόλου, με αφορμή την Πασχαλινή καμπάνια της Ομάδας, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο οξύνεται από τις καταστάσεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

 

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας

Σύμφωνα με το μέλος της εθελοντικής ομάδας, οι ανάγκες των συμπολιτών μας είναι διαρκώς αυξανόμενες, καθότι δεν μιλάμε πλέον για τους ανθρώπους που ήταν μακροχρόνια άνεργοι ή περνούσαν πάντα δύσκολα, αλλά για ανθρώπους της διπλανής πόρτας, για οικογένειες που έχουν δουλειά, αλλά το κόστος ζωής, η ακρίβεια, οι λογαριασμοί τα εξανεμίζουν στις 20 μέρες του μήνα.

Τις υπόλοιπες 10 μέρες υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να πάνε σούπερ μάρκετ, για τα τρόφιμα των ίδιων και των παιδιών τους και ζητούν βοήθεια, ανέφερε.

 

«Να σταθούμε στον διπλανό…»

Ο ίδιος είπε ότι η Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου στέκεται δίπλα σε αυτές τις καταστάσεις και προσπαθεί μέσα από τις αλληλέγγυες δράσεις της να κινητοποιεί και τον διπλανό.

«Το μοτό της φετινής καμπάνιας για το Πάσχα που τρέχει για 4η συνεχή χρονιά είναι το ¨γίνε εσύ ο διπλανός¨. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι λίγο δύσκολο, στις μέρες της αποξένωσης και της κοινωνικής μοναξιάς που διαβιούμε, αλλά το να σταθούμε ως διπλανός σε μια άλλη οικογένεια ή σε έναν άλλο άνθρωπο, είναι η ουσία των ημερών και οφείλουμε να μην το ξεχνάμε», ανέφερε ο κ. Γαγάρας.

 

Πως μπορεί κάποιος να βοηθήσει

Όπως εξήγησε, η καμπάνια της Ομάδας Αλληλοβοήθειας Βόλου βασίζεται στη συμμετοχή του καθένα με μια σακουλίτσα τρόφιμα ή μια μικρή δωροεπιταγή, που μπορούν από χθες μέχρι αύριο Μ. Πέμπτη 10-12 μ. και 18.00-20.00 στις εργατικές κατοικίες Αγ. Νεκταρίου (Θεοφίλου 9), όπου μπορεί ο καθένας να βρει την ομάδα και να πάει έστω και συμβολικά μια μικρή προσφορά, ώστε το λίγο των πολλών να γίνει ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Γαγάρας ανέφερε ότι η Ομάδα συνεπικουρεί τους κοινωνικούς φορείς, δεν τους αντικαθιστά και δεν θέλει να πάρει τη θέση τους, αλλά εκ των συνθηκών, υπάρχουν οικογένειες που δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο…  Όπως έχουν γίνει τα πράγματα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μια τριμελής οικογένεια με ένα παιδί, με 9000 € ετήσιο εισόδημα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Το μέλος ζήτησε τα κοινωνικά κριτήρια να αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τον πληθωρισμό, γιατί υπάρχει ένα κενό για πολλούς ανθρώπους.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι οικογένειες που έχουν ζητήσει βοήθεια από την Ομάδα είναι περίπου 40 και γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν με ένα αξιοπρεπές πακέτο για το πασχαλινό τραπέζι και έκανε έκκληση στην προσφορά του κόσμου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.