Απ. Οντόπουλος στο «Ράδιο ΕΝΑ»: «Μικρή άνοδος στον τζίρο καταστημάτων τις γιορτές, ανησυχία για την ένδυση»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
"Τρομακτική η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά" σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΒ. Ξεκινούν την Δευτέρα οι εκπτώσεις

Αρκετά ικανοποιημένος δηλώνει ο εμπορικός κόσμος του Βόλου για την κίνηση την περίοδο των γιορτών, καθώς ο τζίρος σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΒ, Απόστολο Οντόπουλο, κατέγραψε μια μικρή άνοδο σε σχέση με πέρσι και τα πράγματα θα ήταν καλύτερα εάν ο κλάδος της ένδυσης δεν παρουσίαζε πτώση. Σύμφωνα με τον ίδιο που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή, στην αρχή των γιορτών υπήρχε έντονη ανησυχία ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων. Ωστόσο, στην πορεία η κατάσταση εξελίχθηκε καλύτερα, ενώ είναι άγνωστο τι θα γινόταν σε περίπτωση που τα μπλόκα δεν υπήρχαν. Οι έμποροι είχαν πελάτες που ήρθαν στην πόλη από άλλες περιοχές ως τουρίστες, με το κύριο πρόβλημα των επιχειρηματιών να είναι η τρομακτική ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά. «Αυτό που μας προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ο κλάδος της ένδυσης, ο οποίος δεν πήγε καλά τις γιορτές.

Έρχονται οι εκπτώσεις

Πλέον έρχονται οι εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και θα λήξουν στις 28 Φεβρουαρίου. Εμείς ως σύλλογος έχουμε τοποθετηθεί και ζητήσει από την πολιτεία η περίοδος των εκπτώσεων να περιοριστεί στον έναν μήνα τόσο για τις χειμερινές (Φεβρουάριος) όσο και για τις θερινές εκπτώσεις (Αύγουστος). Οι καταναλωτές θα πρέπει να ξέρουν ότι τη συγκεκριμένη περίοδο θα βρουν προϊόντα ποιότητας στα καταστήματα της πόλης, με τις τιμές να είναι καλές και τα ποσοστά των εκπτώσεων αρκετά υψηλά, με την ποιότητα των καταστημάτων και την καλή εξυπηρέτηση να είναι γνωστές» ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.
Πρόσθεσε ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος ήταν πάντα δύσκολοι μήνες από άποψη οικονομική για τους εμπόρους και τους καταναλωτές, ευρισκόμενοι στον απόηχο των γιορτών. Αυτές τις ημέρες ορισμένοι έμποροι θέλοντας να προσελκύσουν κόσμο έχουν προχωρήσει σε προσφορές, με τους καταναλωτές να είναι υποψιασμένοι αναφορικά με την τακτική ορισμένων καταστημάτων να έχουν μόνιμες προσφορές. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από τις αρχές για να ελέγξουν αυτές τις καταστάσεις που υλοποιούνται κυρίως από τα μεγάλα καταστήματα. «Θα πρέπει ο καταναλωτής να συνεχίσει να εμπιστεύεται τη μικρή τοπική επιχείρηση, όπου εκεί οι σχέσεις είναι διαπροσωπικές και τα χρήματα μένουν στην Ελλάδα. Όταν στηρίζει κάποιος μια πολυεθνική ουσιαστικά στηρίζει μια ξένη οικονομία και όχι την ελληνική. Είναι πολύ σημαντικό η τοπική επιχείρηση να παραμείνει όρθια και να ενισχύσει την τοπική οικονομία» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου.

Έγινε θεσμός η καλύτερη βιτρίνα

Ο κ. Οντόπουλος επισήμανε πως πλέον έχει καθιερωθεί και θεωρείται θεσμός η καλύτερη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, με τα καταστήματα να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για να συμμετέχουν, ενώ και οι καταναλωτές αγκαλιάζουν την όλη διαδικασία. Έτσι δημιουργείται ένας υγιής ανταγωνισμός και το αποτέλεσμα ικανοποιεί τους πάντες λόγω της αναβάθμισης της εμπορικής αγοράς διαμέσω της καλαισθησίας.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Γιώργος Στεργίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.