«Πρώιμη η συζήτηση για Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, πρέπει όμως να μπει στο τραπέζι»

Η πρόταση διατυπώθηκε από τον επίκουρο καθηγητή του ΠΘ Βασίλη Τζέμο

Τα νερά τάραξε χθες η πρόταση του επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλη Τζέμου, όταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κατέθεσε την πρόταση για ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Στρατηγόπουλος, επεσήμανε πως η συζήτηση αυτή είναι αρκετά πρώιμη, θα πρέπει όμως η πρόταση του κ. Τζέμου να μπει στο τραπέζι και να συζητηθεί με όρους σοβαρότητας.

Ο κ. Στρατηγόπουλος επεσήμανε ότι λόγω των φιλικών σχέσεων που διατηρεί επί χρόνια με τον κ. Τζέμο γνωρίζει ότι είναι υπέρ της ίδρυσης μίας Νομικής Σχολής, άποψη η οποία ενισχύθηκε από την πολύ πρόσφατη νομική πρωτοβουλία της πολιτείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων υπό την έννοια ότι θα πρέπει τα δημοσίου χαρακτήρα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να ενισχυθούν και να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικά.

Στο πλαίσιο αυτό η άποψη του κ. Τζέμου είναι, όπως είπε ο κ. Στρατηγόπουλος ότι η ίδρυση στα υφιστάμενα δημόσια Πανεπιστήμια ισχυρών σχολών, μεταξύ άλλων οι Νομικές Σχολές θα τους δώσουν προστιθέμενη αξία και τη χαρακτήρισε ως μία πρόταση ενδιαφέρουσα.

«Έχοντας τη συγκεκριμένη νομοθετική μεταβολή και τους λόγους που επικαλείται ο κ. Τζέμος μας βάζουν σε δεύτερες σκέψεις, είναι κάτι που θέλει πολλή επεξεργασία, συζήτηση και με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να απαντήσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος εάν είναι κάτι το οποίο μπορεί να υποστηρίξει. Αρκετά πρώιμη συζήτηση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να μπει στο τραπέζι. Θα πρέπει να μπει με όρους σοβαρότητας. Δεν ήταν πυροτέχνημα, αλλά θα πρέπει να την δούμε με βάση τα καινούργια δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Ο ίδιος σχολίασε το ζήτημα και των επαγγελματικών αδειοδοτήσεων υπογραμμίζοντας ότι είναι κομβικό το ζήτημα κατά πόσο τα ΑΕΙ θα πρέπει να θεωρούνται ως θερμοκοιτίδες γνώσης ή επαγγελματικών δικαιωμάτων.

«Το θέμα των επαγγελματικών αδειοδοτήσεων πρέπει να το δούμε σε άλλη διάσταση, διαφορετικά θα έχουμε έναν υπερπληθωρισμό που ούτε τους πολίτες θα εξυπηρετήσει αλλά ούτε και της ήδη πολυπληθείς οργανώσεις, ενώσεις κτλ.», κατέληξε ο ίδιος.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.