Δ. Γκίκας: Ευκαιρία βελτίωσης των συγκοινωνιών το “άνοιγμα” πτήσεων από και προς τη Ν. Αγχίαλο

Έντονο το ενδιαφέρον των Θεσσαλών ομογενών να ταξιδέψουν στα πάτρια εδάφη

Άκρως θετική και ενθαρρυντική ήταν η είδηση για την αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και τη σύνδεση της Θεσσαλίας με την Ευρώπη και την Αμερική. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αυτές στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας επεσήμανε πως ήταν πάγιο αίτημα των ομογενών η διεύρυνση των πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, ενώ τόνισε πως δίνεται και μία ευκαιρία ώστε να ενδυναμωθεί και το συγκοινωνιακό θεσσαλικό δίκτυο, για να μπορέσει να εξυπηρετήσει καλύτερα τους Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.

“Είμαστε περήφανοι που φέτος έχουμε θετικές εξελίξεις για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και εμείς από την πλευρά μας κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη διαφήμιση για την αναβάθμιση του δικού μας θεσσαλικού αεροδρομίου, έτσι ώστε οι Θεσσαλοί και οι τουρίστες να εξυπηρετούνται απευθείας, με μία πτήση στο κέντρο της Θεσσαλίας”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας.

Η διάθεση των Θεσσαλών ομογενών υπάρχει και είναι έντονη

Αν και μία ενδεχόμενη διεύρυνση των πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποτελεί μία απόφαση των αεροπορικών εταιρειών, μετά από στοιχεία επισκεψιμότητας, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι η διάθεση των Θεσσαλών ομογενών υπάρχει και είναι έντονη, όπως και η αναγκαιότητα γι’ αυτή την εξέλιξη.
Σημείωσε όμως πως ρόλο παίζει και η απόφαση του επιβάτη εάν θα επιλέξει να ταξιδέψει προς Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για να καταλήξει στον προορισμό του, καθώς η συγκοινωνιακή σύνδεση από τις δύο πόλεις είναι πολύ καλύτερη από αυτή που υπάρχει από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου προς τις θεσσαλικές πόλεις.
“Χρειάζεται βελτίωση σε αυτό τον τομέα και ίσως είναι τώρα η στιγμή, μετά την εντυπωσιακή αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων, τα ΚΤΕΛ των νομών να λάβουν αντίστοιχα μέτρα. Δεν συμφέρει έναν επιβάτη από το αεροδρόμιο να πάει στον Βόλο και εκεί να περιμένει άλλες 2-3 ώρες για να πάρει την ανταπόκριση για τον τελικό του προορισμό. Πρέπει να υπάρχει συντονισμός των πτήσεων και των δρομολογίων των ΚΤΕΛ των θεσσαλικών πόλεων και ενδεχομένως με τη Λαμία”, υπογράμμισε ο κ. Γκίκας.

Πάντα στην ατζέντα μας η διεύρυνση των πτήσεων στη Γερμανία

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Θεσσαλών τόνισε πως όνειρο όλων των Θεσσαλών που ζουν στη Γερμανία αποτελεί η διεύρυνση των πτήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν πιο εύκολα και γρήγορα προς τα πάτρια εδάφη και πάντα το θέμα βρίσκεται στην ατζέντα της Συνομοσπονδίας, διεκδικώντας πολλές και καλές απευθείας συνδέσεις με πόλεις Ευρώπης που ζουν πολλοί Θεσσαλοί και εν προκειμένω στη Γερμανία, πόλεις όπως το Μόναχο και το Ντίσελντορφ, όπου ζουν πολλοί Έλληνες.

Έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων και Γερμανών για ταξίδια προς την Ελλάδα

Κι ενώ η πανδημία τίθεται υπό έλεγχο, άνθρωποι ανά τον κόσμο ξεκινούν τα ταξίδια, που για τουλάχιστον δύο χρόνια είχαν περιορίσει ή σταματήσει. Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα ήδη Έλληνες ομογενείς αλλά και Γερμανοί προγραμματίζουν τα ταξίδια τους και προς την Ελλάδα αλλά και προς άλλες χώρες, με τον ίδιο, να σημειώνει πως θα υπάρξει αυξημένη κίνηση επισκεπτών στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.