Δ. Τσιμπανάκος: «Η ΝΔ έχασε τη μισή εκλογική της δύναμη στη Μαγνησία»

Το μέλος της ΚΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε ότι είχε 20.000 απώλειες σε σχέση με 900 του ΠΑΣΟΚ

Εξαιρετικά αποδυναμωμένη εμφανίστηκε η Νέα Δημοκρατία στο Ν. Μαγνησίας στις Ευρωεκλογές, καθώς 20.000 ψηφοφόροι, σε σχέση με το 2023 δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν μόλις 900 ψήφοι σε σχέση με πέρυσι.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Τσιμπανάκος, όλο το πολιτικό σύστημα συνολικά, πρέπει να αντιληφθεί το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη στις Ευρωεκλογές, που έχει πολλαπλούς αποδέκτες, για τον καθένα στο δικό του πλαίσιο και στη δική του ένταση.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολίτες για τους δικούς τους λόγους, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις εκλογές και δεν μπορούμε να μην το αγνοήσουμε και τα κόμματα πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά και να ερμηνεύουν το αποτέλεσμα, το οποίο ήρθε από τη μη συμμετοχή του κόσμου, για να μπορέσουν να τον μεταπείσουν να πάει να ψηφίσει στις επόμενες εκλογές, επισήμανε.
«Η ευθύνη βαρύνει περισσότερο την κυβέρνηση. Είτε το δούμε σε επίπεδο ποσοστών, είτε το δούμε σε επίπεδο Μαγνησίας, 20.000 ψηφοφόροι της κυβερνώσας παράταξης, δεν πήγαν να ψηφίσουν σε σχέση με το 2023 στο Ν. Μαγνησίας. Άλλη αναλογία έχει στο πρόβλημα η κυβέρνηση που έχασε τη μισή της εκλογική δύναμη, σε σχέση με το 2023 στη Μαγνησία και άλλη η αναλογία στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, που πήρε 900 ψήφους λιγότερους από το 2023, τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και πρέπει να μπούμε στην ουσία», τόνισε το μέλος της ΚΕ του κόμματος.
Το μήνυμα της αποχής είναι να ακούσουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, επισήμανε.
Το ΠΑΣΟΚ τα ζητήματα που αφορούν διαφάνεια, θεσμικές αλλαγές, καθημερινότητας και ακρίβειας, θα τα αναδείξει ακόμη περισσότερο και η κυβέρνηση θα σταματήσει από σήμερα να λέει ως απάντηση στην αντιπολίτευση το 41% του 2023, γιατί έγινε 28%.

Ακόμη είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μια μεγάλη ανομοιογένεια. Είναι πρώτο κόμμα στο Ηράκλειο, δεύτερο κόμμα σε όλη την επαρχία εκτός Αθηνών και στο αστικό κέντρο της Αθήνας είναι πολύ πίσω. «Εμείς πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που κάναμε λάθος και δεν μπορούμε να συγκινήσουμε στην Αθήνα τον κόσμο και να δούμε τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στη τρίτη θέση για 1,5 μονάδα», τόνισε ο κ. Τσιμπανάκος.
Για τον Δήμο Βόλου, είπε ότι το ΠΣΑΣΟΚ από το 2009 για πρώτη φορά πήρε διψήφιο ποσοστό, κάτι που είναι σημαντικό και δείχνει μια τάση προς το μέλλον, ενώ η Σούλα Βακουφτσή, πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων και υποψήφια ευρωβουλευτής, έδωσε ένα πολύ τιμητικό αποτέλεσμα και βοήθησε πολύ για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Να ακούσει την αντιπολίτευση
Ο κ. Τσιμπανάκος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ λέει μήπως η κυβέρνηση στα σημαντικά ζητήματα, όπως η ακρίβεια, να αλλάξει τροπάριο και να αρχίσει να σκέφτεται να ακούσει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και να δει τον μειωμένο ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα βασικά αγαθά που γονατίζουν τους πολίτες.
«Σε τέτοια ζητήματα πρέπει να μπούμε και να πιέσουμε την κυβέρνηση ως αντιπολίτευση και σε ζητήματα θεσμικά, γιατί η απαξίωση των θεσμών, είτε στα ζητήματα των υποκλοπών, είτε των προσωπικών δεδομένων, δίνει πόντους στην ακροδεξιά ή στις παρατάξεις που βρίσκονται δεξιά της ΝΔ, κάτι για το οποίο η ευθύνη είναι κυρίως της κυβέρνησης», ανέφερε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος που το ΠΑΣΟΚ δεν εισέπραξε τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, αλλά πρέπει να ξεκαθαριστεί ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη και να δούμε τα δεδομένα και πως πορευόμαστε την επόμενη μέρα.

Όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να δώσει παροχές με συγκεκριμένο τύπο (κουπόνια), τότε δεν τον πειράζει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, όταν έρχεται η ώρα που το ΠΑΣΟΚ προτείνει τέτοια μέτρα για την ακρίβεια ή όπως το νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ξαφνικά, θυμάται το σκληρό οικονομικό του πρόσωπο, τόνισε ο κ. Τσιμπανάκος.
Τέλος, είπε το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για τη συγκρότηση ενιαίων καταναλωτικών ενώσεων, ώστε προϊόντα που είναι ακριβότερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης να μπορούν οι καταναλωτές να μποϋκοτάρουν και παρόλο που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία των εταιριών να συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.