Δέσμευση Σταθάκη για άμεσες λύσεις στα προβλήματα του «Εξοικονομώ»

Συνάντηση του πρώην Υπουργού με νέους μηχανικούς στον Βόλο

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρώην υπουργού ΥΠΕΚΑ και Υπεύθυνου Επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργο Σταθάκη, και ομάδας νέων επιστημόνων και μηχανικών  από τον Βόλο, τη Σκόπελο και τη Λάρισα.  Στη συνάντηση συμμετείχαν η αναπληρώτρια τομεάρχης οικονομικών και πρώην υπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η συντονίστρια της ΝΕ Μαγνησίας Βανέσσα Κατσαρδή, το μέλος της ΚΕ του κόμματος Σταύρος Κατσούρας, το μέλος του ΔΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Απόστολος Χρυσάφης καθώς και μέλη της ΝΕ, Παναγιώτης Κοκτσίδης, Αλέξανδρος Παπαπέτρου και το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ΝΕ Νέστορας Μανιάρας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας «Οι μηχανικοί αναφέρθηκαν εκτενώς στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ- Αυτονομώ 2020» και στα τεράστια προβλήματα γύρω από το τις πληρωμές των έργων. Τη δεδομένη χρονική κρίνεται πως με ευθύνη του Υπουργείου όλο το κομμάτι των ελέγχων λειτουργεί ως μία μεθοδευμένη διαδικασία αναστολής πληρωμών. Η στάση πληρωμών των προγραμμάτων οδηγεί σε τεράστια προβλήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων καθώς πλέον όλο και περισσότερες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του.

Επίσης οι συνεχείς αρνητικοί έλεγχοι αξιολόγησης των προγραμμάτων για αστείους και πολλές φορές ανύπαρκτους λόγους οδηγεί στην απαξίωση της δουλειάς μας, την υποβάθμιση της επαγγελματικής μας υπόληψης καθώς και σε εκατοντάδες χαμένες εργατοώρες στα γραφεία μας.

Επίσης συζητήθηκε το γεγονός ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομω 2021» ένα χρόνο μετά την υποβολή των αιτήσεων είναι ουσιαστικά πλήρως απενεργοποιημένο. Δεν έχει καταστεί δυνατό να προχωρήσει μέχρι σήμερα ούτε μία περίπτωση ούτε καν μέχρι το στάδιο της προκαταβολής ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Το παραπάνω κρίνεται ιδιαίτερα προβληματικό πολιτικά αλλά και κοινωνικά καθώς το πρόγραμμα είναι κολλημένο σε μία χρονική περίοδο που η ενεργειακή κρίση ταλανίζει τα νοικοκυριά της χώρας μας.

Τέλος αναδείχθηκε η υποκρισία και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης η οποία συνεχώς ανακοινώνει νέα προγράμματα με «άμεση εφαρμογή» (εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους, εξοικονομώ επιχειρώ) στα οποία συνεχώς δίνεται παράταση ως προς τον χρόνο εφαρμογής τους, εμπαίζοντας ουσιαστικά τους χιλιάδες πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις που τα έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Ο πρώην υπουργός ως ο σχεδιαστής του πρώτου συναφούς προγράμματος που όχι μόνο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά και που φρόντισε να πραγματοποιηθούν με απόλυτη συνέπεια και σεβασμό τους μηχανικούς οι σχετικές πληρωμές, δεσμεύτηκε να ασκήσει τις απαραίτητες πολιτικές πιέσεις για την εξεύρεση λύσης και για να πάρει απαντήσεις. Η πολιτική προτεραιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τις μικρές επιχειρήσεις και προς τους επαγγελματίες μηχανικούς είναι δεδομένη με βάση και τα πεπραγμένα μας ως κυβέρνηση αλλά και με βάση το πρόγραμμά μας».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.