ΔΕΥΑΜΒ: Κάτω της ενδεικτικής τιμής τα χλωριόντα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

Δεν κοινοποιήθηκε εξώδικη αναφορά από κατοίκους Σταγιατών, λέει η Επιχείρηση

Κάτω της ενδεικτικής τιμής είναι τα χλωριόντα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ όπως επισημαίνει η επιχείρηση, δεν κοινοποιήθηκε εξώδικη αναφορά από κατοίκους Σταγιατών, αναφορικά με τη χλωρίωση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζεται, «σε συνέχεια του από 12/09/2017 Δελτίο Τύπου, ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων δειγμάτων που ελήφθησαν στις 02.10.2017 και μας κοινοποιήθηκαν στις 03.10.2017 από το αρμόδιο Τμήμα της Επιχείρησης, τα χλωριόντα στο ημερήσιο δείγμα νερού σε περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου ήταν κάτω τις ενδεικτικής τιμής των 250 mg/l.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν οι εξής τιμές: στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου 9 mg/l, Καλλιθέα 227 mg/l, Περιοχή Αγ.Κων/νου 207 mg/l, Πλατεία Ελευθερίας 209 mg/l, Περιοχή Δημαρχείου 211 mg/l, Αλυκές 223 mg/l, ΜΕΤΚΑ 145 mg/l, Άγιος Σπυρίδωνας 106 mg/l, Αγ. Βαρβάρα 190 mg/l, Ν.Δημητριάδα 206 mg/l, και Χημείο 113 mg/l.

Μετά τα παραπάνω ευχαριστούμε τους καταναλωτές για την ευαισθησία που επέδειξαν για την προστασία του πολύτιμου αυτού αγαθού όπως είναι το νερό και παρακαλούμε για την συνέχιση της συμβολής τους στην εξοικονόμησή του ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και ποιότητα του νερού.

Τέλος και σε σχέση με τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει κατατεθεί εξώδικη αναφορά (δεν μας έχει κοινοποιηθεί) κι’ επειδή γίνεται αναφορά σε τιμές υπολειμματικού χλωρίου τις τελευταίες μέρες απλά σας γνωρίζουμε ότι :

α) από 22/09/2017 ( τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και έγινε εκ νέου δημοσίευση Δελτίου Τύπου στις 27/09/2017) ισχύει η απαγόρευση χρήσης του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω δολιοφθοράς στο σύστημα απολύμανσης στην Τοπική Κοινότητα Σταγιατών.

β) όπως αναφέρουμε και στο από 27/09/2017 Δελτίο Τύπου «Η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην εγκατάσταση νέου συστήματος απολύμανσης και μετά τη εξισορρόπηση του δικτύου θα προβεί εκ νέου σε αναλύσεις της ποιότητας του νερού για τα αποτελέσματα των οποίων θα υπάρξει άμεση ενημέρωση ………. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ για ανθρώπινη κατανάλωση …… από το υδραγωγείο της Τοπικής Κοινότητας Σταγιατών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.