Διδάχθηκαν ΚΑΡΠΑ εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ν. Αγχιάλου

Με  πρωτοβουλία των δυο Δημοτικών Σχολείων της Ν. Αγχιάλου «Ευγένειου» και «Βαρνάλειου», διεξήχθη   το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με αντικείμενο την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), από την ομάδα διασωστών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας – ΕΚΑΒ – Παράρτημα Λάρισας,

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί  Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και το Γυμνάσιο της Νέας Αγχιάλου. Η θεματική του στηρίχτηκε στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που έχει αναπτύξει το ΕΚΑΒ μέσω του Τμήματος Εκπαίδευσής του και το οποίο παρουσιάζεται στο πλαίσιο της “Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης” που υλοποιεί ο φορέας από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2023 για 10η χρονιά με κεντρικό μήνυμα: «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!» και είναι αφιερωμένη ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Οι εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν πολύτιμη πληροφόρηση σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια ακολούθησε πρακτική άσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από τους εκπαιδευτικούς με τη χρήση του ειδικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού των διασωστών.

Το σεμινάριο εντάσσεται στις Δράσεις του Συλλογικού Προγραμματισμού της Σχολικής Μονάδας στους άξονες “Σχολείο & Κοινότητα”, κάτω από τον οποίο υλοποιείται Σχέδιο Δράσης με τίτλο :”Ενίσχυση σχέσεων και επιδίωξη συνεργασιών με φορείς”, και στον άξονα “Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις”, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται Σχέδιο Δράσης με θέμα “Συμμετοχή σε ενδοσχολικές επιμορφώσεις”.

Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων των δύο Δημοτικών Σχολείων ευχαριστούν θερμά τους διασώστες του ΕΚΑΒ  Βαΐτση Δημήτριο, Ζαλοκώστα Κων/νο και Γκάρτσου Ελένη  για την παρουσία τους και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.